preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svehrvatska smotra „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“
Autor: Krešimir Bronić, 23. 10. 2015.

Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćinom Svehrvatske smotre „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“, održane 11. listopada u hotelu "Matija Gubec", na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.

Na ovogodišnjoj središnjoj svečanosti Dana kruha predstavile su se čak 44 međunarodne eko-škole, od toga su sudjelovala 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.

Smisao ovog projekta bio je, kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija ovog projekta.

Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni mentoricom profesoricom Marinom Čanić, a uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili Istarsku prirodnu i biološku raznolikost.

Vrijedni su učenici naglasili kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu:

- Važnosti očuvanja prirode i očuvanja biološke raznolikosti.

- Očuvanja tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje.

- Očuvanja običaja našeg kraja.

- Sklapanja prijateljstava i plodonosnih suradnji diljem Hrvatske.

Za izložbu su se marljivo pripremili. Puno je truda uloženo od strane roditelja, učenika, mentora i sponzora koji su pokazali značajan interes i prepoznali vrijednost ovog događaja, a Balotine uzdanice s ponosom prepričavaju dojmove i šire dobar glas.

*Sponzori:

1. Concettino – ukusnih proizvoda poput kruha pod čripnjom te slastica kao što su kroštule, fritule i cukerančići nije manjkalo.

2. Agrolaguna – počastila je uzvanike odličnim sirom i još boljim vinom.

3. AZZRI – agencija za ruralni razvoj, također nas je počastila svojim slasnim proizvodima od raznolike divljači.

4. Niz drugih proizvođača – Žigante (tartufi), Fabris (kozji sir), Franjul (slanina, kobasice) te Fajman (kravlji sir).

**Također, zahvale šaljemo i roditeljima te učeničkoj zadruzi Parentino, koji su spravili proizvode od lavande; također i sljedećim učenicima:

Carol Peruško (1. agro.) – velika košara domaćih proizvoda

Ivana Rabak (4. agro.) – maslinovo ulje i med

Stefano Šimonović (4. agro.) – tikve

Paolo Agapito (2. agro.) – vino i sokovi

Emili Bulić (2. agro.) – domaći ovčji sir

Ana Kurelović (2. agro.) – domaće povrće






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svehrvatska smotra „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“
Autor: Krešimir Bronić, 23. 10. 2015.

Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćinom Svehrvatske smotre „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“, održane 11. listopada u hotelu "Matija Gubec", na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.

Na ovogodišnjoj središnjoj svečanosti Dana kruha predstavile su se čak 44 međunarodne eko-škole, od toga su sudjelovala 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.

Smisao ovog projekta bio je, kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija ovog projekta.

Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni mentoricom profesoricom Marinom Čanić, a uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili Istarsku prirodnu i biološku raznolikost.

Vrijedni su učenici naglasili kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu:

- Važnosti očuvanja prirode i očuvanja biološke raznolikosti.

- Očuvanja tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje.

- Očuvanja običaja našeg kraja.

- Sklapanja prijateljstava i plodonosnih suradnji diljem Hrvatske.

Za izložbu su se marljivo pripremili. Puno je truda uloženo od strane roditelja, učenika, mentora i sponzora koji su pokazali značajan interes i prepoznali vrijednost ovog događaja, a Balotine uzdanice s ponosom prepričavaju dojmove i šire dobar glas.

*Sponzori:

1. Concettino – ukusnih proizvoda poput kruha pod čripnjom te slastica kao što su kroštule, fritule i cukerančići nije manjkalo.

2. Agrolaguna – počastila je uzvanike odličnim sirom i još boljim vinom.

3. AZZRI – agencija za ruralni razvoj, također nas je počastila svojim slasnim proizvodima od raznolike divljači.

4. Niz drugih proizvođača – Žigante (tartufi), Fabris (kozji sir), Franjul (slanina, kobasice) te Fajman (kravlji sir).

**Također, zahvale šaljemo i roditeljima te učeničkoj zadruzi Parentino, koji su spravili proizvode od lavande; također i sljedećim učenicima:

Carol Peruško (1. agro.) – velika košara domaćih proizvoda

Ivana Rabak (4. agro.) – maslinovo ulje i med

Stefano Šimonović (4. agro.) – tikve

Paolo Agapito (2. agro.) – vino i sokovi

Emili Bulić (2. agro.) – domaći ovčji sir

Ana Kurelović (2. agro.) – domaće povrće






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svehrvatska smotra „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“
Autor: Krešimir Bronić, 23. 10. 2015.

Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćinom Svehrvatske smotre „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“, održane 11. listopada u hotelu "Matija Gubec", na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.

Na ovogodišnjoj središnjoj svečanosti Dana kruha predstavile su se čak 44 međunarodne eko-škole, od toga su sudjelovala 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.

Smisao ovog projekta bio je, kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija ovog projekta.

Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni mentoricom profesoricom Marinom Čanić, a uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili Istarsku prirodnu i biološku raznolikost.

Vrijedni su učenici naglasili kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu:

- Važnosti očuvanja prirode i očuvanja biološke raznolikosti.

- Očuvanja tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje.

- Očuvanja običaja našeg kraja.

- Sklapanja prijateljstava i plodonosnih suradnji diljem Hrvatske.

Za izložbu su se marljivo pripremili. Puno je truda uloženo od strane roditelja, učenika, mentora i sponzora koji su pokazali značajan interes i prepoznali vrijednost ovog događaja, a Balotine uzdanice s ponosom prepričavaju dojmove i šire dobar glas.

*Sponzori:

1. Concettino – ukusnih proizvoda poput kruha pod čripnjom te slastica kao što su kroštule, fritule i cukerančići nije manjkalo.

2. Agrolaguna – počastila je uzvanike odličnim sirom i još boljim vinom.

3. AZZRI – agencija za ruralni razvoj, također nas je počastila svojim slasnim proizvodima od raznolike divljači.

4. Niz drugih proizvođača – Žigante (tartufi), Fabris (kozji sir), Franjul (slanina, kobasice) te Fajman (kravlji sir).

**Također, zahvale šaljemo i roditeljima te učeničkoj zadruzi Parentino, koji su spravili proizvode od lavande; također i sljedećim učenicima:

Carol Peruško (1. agro.) – velika košara domaćih proizvoda

Ivana Rabak (4. agro.) – maslinovo ulje i med

Stefano Šimonović (4. agro.) – tikve

Paolo Agapito (2. agro.) – vino i sokovi

Emili Bulić (2. agro.) – domaći ovčji sir

Ana Kurelović (2. agro.) – domaće povrće






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju