« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćinom Svehrvatske smotre „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“, održane 11. listopada u hotelu "Matija Gubec", na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.
Na ovogodišnjoj središnjoj svečanosti Dana kruha predstavile su se čak 44 međunarodne eko-škole, od toga su sudjelovala 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.
Smisao ovog projekta bio je, kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija ovog projekta.
Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni mentoricom profesoricom Marinom Čanić, a uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili Istarsku prirodnu i biološku raznolikost.
Vrijedni su učenici naglasili kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu:
- Važnosti očuvanja prirode i očuvanja biološke raznolikosti.
- Očuvanja tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje.
- Očuvanja običaja našeg kraja.
- Sklapanja prijateljstava i plodonosnih suradnji diljem Hrvatske.
Za izložbu su se marljivo pripremili. Puno je truda uloženo od strane roditelja, učenika, mentora i sponzora koji su pokazali značajan interes i prepoznali vrijednost ovog događaja, a Balotine uzdanice s ponosom prepričavaju dojmove i šire dobar glas.
*Sponzori:
1. Concettino – ukusnih proizvoda poput kruha pod čripnjom te slastica kao što su kroštule, fritule i cukerančići nije manjkalo.
2. Agrolaguna – počastila je uzvanike odličnim sirom i još boljim vinom.
3. AZZRI – agencija za ruralni razvoj, također nas je počastila svojim slasnim proizvodima od raznolike divljači.
4. Niz drugih proizvođača – Žigante (tartufi), Fabris (kozji sir), Franjul (slanina, kobasice) te Fajman (kravlji sir).
**Također, zahvale šaljemo i roditeljima te učeničkoj zadruzi Parentino, koji su spravili proizvode od lavande; također i sljedećim učenicima:
Carol Peruško (1. agro.) – velika košara domaćih proizvoda
Ivana Rabak (4. agro.) – maslinovo ulje i med
Stefano Šimonović (4. agro.) – tikve
Paolo Agapito (2. agro.) – vino i sokovi
Emili Bulić (2. agro.) – domaći ovčji sir
Ana Kurelović (2. agro.) – domaće povrće
Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćinom Svehrvatske smotre „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“, održane 11. listopada u hotelu "Matija Gubec", na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.
Na ovogodišnjoj središnjoj svečanosti Dana kruha predstavile su se čak 44 međunarodne eko-škole, od toga su sudjelovala 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.
Smisao ovog projekta bio je, kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija ovog projekta.
Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni mentoricom profesoricom Marinom Čanić, a uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili Istarsku prirodnu i biološku raznolikost.
Vrijedni su učenici naglasili kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu:
- Važnosti očuvanja prirode i očuvanja biološke raznolikosti.
- Očuvanja tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje.
- Očuvanja običaja našeg kraja.
- Sklapanja prijateljstava i plodonosnih suradnji diljem Hrvatske.
Za izložbu su se marljivo pripremili. Puno je truda uloženo od strane roditelja, učenika, mentora i sponzora koji su pokazali značajan interes i prepoznali vrijednost ovog događaja, a Balotine uzdanice s ponosom prepričavaju dojmove i šire dobar glas.
*Sponzori:
1. Concettino – ukusnih proizvoda poput kruha pod čripnjom te slastica kao što su kroštule, fritule i cukerančići nije manjkalo.
2. Agrolaguna – počastila je uzvanike odličnim sirom i još boljim vinom.
3. AZZRI – agencija za ruralni razvoj, također nas je počastila svojim slasnim proizvodima od raznolike divljači.
4. Niz drugih proizvođača – Žigante (tartufi), Fabris (kozji sir), Franjul (slanina, kobasice) te Fajman (kravlji sir).
**Također, zahvale šaljemo i roditeljima te učeničkoj zadruzi Parentino, koji su spravili proizvode od lavande; također i sljedećim učenicima:
Carol Peruško (1. agro.) – velika košara domaćih proizvoda
Ivana Rabak (4. agro.) – maslinovo ulje i med
Stefano Šimonović (4. agro.) – tikve
Paolo Agapito (2. agro.) – vino i sokovi
Emili Bulić (2. agro.) – domaći ovčji sir
Ana Kurelović (2. agro.) – domaće povrće
Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćinom Svehrvatske smotre „Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“, održane 11. listopada u hotelu "Matija Gubec", na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.
Na ovogodišnjoj središnjoj svečanosti Dana kruha predstavile su se čak 44 međunarodne eko-škole, od toga su sudjelovala 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.
Smisao ovog projekta bio je, kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija ovog projekta.
Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni mentoricom profesoricom Marinom Čanić, a uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili Istarsku prirodnu i biološku raznolikost.
Vrijedni su učenici naglasili kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu:
- Važnosti očuvanja prirode i očuvanja biološke raznolikosti.
- Očuvanja tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje.
- Očuvanja običaja našeg kraja.
- Sklapanja prijateljstava i plodonosnih suradnji diljem Hrvatske.
Za izložbu su se marljivo pripremili. Puno je truda uloženo od strane roditelja, učenika, mentora i sponzora koji su pokazali značajan interes i prepoznali vrijednost ovog događaja, a Balotine uzdanice s ponosom prepričavaju dojmove i šire dobar glas.
*Sponzori:
1. Concettino – ukusnih proizvoda poput kruha pod čripnjom te slastica kao što su kroštule, fritule i cukerančići nije manjkalo.
2. Agrolaguna – počastila je uzvanike odličnim sirom i još boljim vinom.
3. AZZRI – agencija za ruralni razvoj, također nas je počastila svojim slasnim proizvodima od raznolike divljači.
4. Niz drugih proizvođača – Žigante (tartufi), Fabris (kozji sir), Franjul (slanina, kobasice) te Fajman (kravlji sir).
**Također, zahvale šaljemo i roditeljima te učeničkoj zadruzi Parentino, koji su spravili proizvode od lavande; također i sljedećim učenicima:
Carol Peruško (1. agro.) – velika košara domaćih proizvoda
Ivana Rabak (4. agro.) – maslinovo ulje i med
Stefano Šimonović (4. agro.) – tikve
Paolo Agapito (2. agro.) – vino i sokovi
Emili Bulić (2. agro.) – domaći ovčji sir
Ana Kurelović (2. agro.) – domaće povrće