preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti u SŠ Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 3. 11. 2015.

Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015., na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.

Smisao ovog projekta bio je ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija projekta.

Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni profesoricom Marinom Čanić, uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili istarsku prirodnu i biološku raznolikost. Naglasili su pritom kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu važnosti očuvanja prirode, biološke raznolikosti, tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje te običaja našeg kraja, ali i sklapanja prijateljstava i plodonosne suradnje diljem Hrvatske.


Povratkom u školu, valjalo je i vršnjacima predstaviti dio gastronomskog menija kojim su predstavljali Balotu; štandovi u školi također su bili ispunjeni delicijama izvornog kraja, a prostoriju ispunjenu poslasticama krasile su i poznate izreke o hrani: Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina, neinspirirano jelo! ili Ako ikada izgubite temu za konverzaciju, pokrenite temu hrane. Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši važnost predstavljanja škole, kao i istarskih dobara, diljem Lijepe naše. Profesorica Anči Ritossa Blažević također je doprinijela inspiriranom susretu, pa su i njezini, literarno nadareni učenici, uvelike uljepšali cjelokupni dojam okupljanja kojemu nije manjkalo svirke, odnosno pjesme.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti u SŠ Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 3. 11. 2015.

Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015., na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.

Smisao ovog projekta bio je ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija projekta.

Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni profesoricom Marinom Čanić, uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili istarsku prirodnu i biološku raznolikost. Naglasili su pritom kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu važnosti očuvanja prirode, biološke raznolikosti, tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje te običaja našeg kraja, ali i sklapanja prijateljstava i plodonosne suradnje diljem Hrvatske.


Povratkom u školu, valjalo je i vršnjacima predstaviti dio gastronomskog menija kojim su predstavljali Balotu; štandovi u školi također su bili ispunjeni delicijama izvornog kraja, a prostoriju ispunjenu poslasticama krasile su i poznate izreke o hrani: Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina, neinspirirano jelo! ili Ako ikada izgubite temu za konverzaciju, pokrenite temu hrane. Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši važnost predstavljanja škole, kao i istarskih dobara, diljem Lijepe naše. Profesorica Anči Ritossa Blažević također je doprinijela inspiriranom susretu, pa su i njezini, literarno nadareni učenici, uvelike uljepšali cjelokupni dojam okupljanja kojemu nije manjkalo svirke, odnosno pjesme.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti u SŠ Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 3. 11. 2015.

Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015., na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.

Smisao ovog projekta bio je ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija projekta.

Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni profesoricom Marinom Čanić, uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili istarsku prirodnu i biološku raznolikost. Naglasili su pritom kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu važnosti očuvanja prirode, biološke raznolikosti, tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje te običaja našeg kraja, ali i sklapanja prijateljstava i plodonosne suradnje diljem Hrvatske.


Povratkom u školu, valjalo je i vršnjacima predstaviti dio gastronomskog menija kojim su predstavljali Balotu; štandovi u školi također su bili ispunjeni delicijama izvornog kraja, a prostoriju ispunjenu poslasticama krasile su i poznate izreke o hrani: Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina, neinspirirano jelo! ili Ako ikada izgubite temu za konverzaciju, pokrenite temu hrane. Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši važnost predstavljanja škole, kao i istarskih dobara, diljem Lijepe naše. Profesorica Anči Ritossa Blažević također je doprinijela inspiriranom susretu, pa su i njezini, literarno nadareni učenici, uvelike uljepšali cjelokupni dojam okupljanja kojemu nije manjkalo svirke, odnosno pjesme.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju