« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015., na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.
Smisao ovog projekta bio je ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija projekta.
Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni profesoricom Marinom Čanić, uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili istarsku prirodnu i biološku raznolikost. Naglasili su pritom kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu važnosti očuvanja prirode, biološke raznolikosti, tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje te običaja našeg kraja, ali i sklapanja prijateljstava i plodonosne suradnje diljem Hrvatske.
Povratkom u školu, valjalo je i vršnjacima predstaviti dio gastronomskog menija kojim su predstavljali Balotu; štandovi u školi također su bili ispunjeni delicijama izvornog kraja, a prostoriju ispunjenu poslasticama krasile su i poznate izreke o hrani: Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina, neinspirirano jelo! ili Ako ikada izgubite temu za konverzaciju, pokrenite temu hrane. Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši važnost predstavljanja škole, kao i istarskih dobara, diljem Lijepe naše. Profesorica Anči Ritossa Blažević također je doprinijela inspiriranom susretu, pa su i njezini, literarno nadareni učenici, uvelike uljepšali cjelokupni dojam okupljanja kojemu nije manjkalo svirke, odnosno pjesme.
Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015., na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.
Smisao ovog projekta bio je ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija projekta.
Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni profesoricom Marinom Čanić, uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili istarsku prirodnu i biološku raznolikost. Naglasili su pritom kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu važnosti očuvanja prirode, biološke raznolikosti, tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje te običaja našeg kraja, ali i sklapanja prijateljstava i plodonosne suradnje diljem Hrvatske.
Povratkom u školu, valjalo je i vršnjacima predstaviti dio gastronomskog menija kojim su predstavljali Balotu; štandovi u školi također su bili ispunjeni delicijama izvornog kraja, a prostoriju ispunjenu poslasticama krasile su i poznate izreke o hrani: Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina, neinspirirano jelo! ili Ako ikada izgubite temu za konverzaciju, pokrenite temu hrane. Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši važnost predstavljanja škole, kao i istarskih dobara, diljem Lijepe naše. Profesorica Anči Ritossa Blažević također je doprinijela inspiriranom susretu, pa su i njezini, literarno nadareni učenici, uvelike uljepšali cjelokupni dojam okupljanja kojemu nije manjkalo svirke, odnosno pjesme.
Općina Stubičke Toplice ove je godine bila domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015., na kojoj su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote.
Smisao ovog projekta bio je ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje svih naših krajeva. Starinski načini pripreme kruha, izložba starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvanje naših tradicijskih običaja kao neizostavnog dijela nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom kruha kao simbola životne snage, iskazana je i važna duhovna dimenzija projekta.
Naši su učenici (Paolo Agapito, Emili Bulić i Ana Kurelović), predvođeni profesoricom Marinom Čanić, uz temu Istarski pjat, ponosno predstavili istarsku prirodnu i biološku raznolikost. Naglasili su pritom kako je ideja ovog hvalevrijednog događaja da se kroz izložbu plodova zemlje ukaže na potrebu važnosti očuvanja prirode, biološke raznolikosti, tradicije, starih načina pripreme kruha i drugih plodova zemlje te običaja našeg kraja, ali i sklapanja prijateljstava i plodonosne suradnje diljem Hrvatske.
Povratkom u školu, valjalo je i vršnjacima predstaviti dio gastronomskog menija kojim su predstavljali Balotu; štandovi u školi također su bili ispunjeni delicijama izvornog kraja, a prostoriju ispunjenu poslasticama krasile su i poznate izreke o hrani: Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina, neinspirirano jelo! ili Ako ikada izgubite temu za konverzaciju, pokrenite temu hrane. Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši važnost predstavljanja škole, kao i istarskih dobara, diljem Lijepe naše. Profesorica Anči Ritossa Blažević također je doprinijela inspiriranom susretu, pa su i njezini, literarno nadareni učenici, uvelike uljepšali cjelokupni dojam okupljanja kojemu nije manjkalo svirke, odnosno pjesme.