preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završava mjesec posvećen hrani u SŠ Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 28. 10. 2016.

Srednja škola Mate Balote Poreč, ujedno i priznata eko-škola, ovog se mjeseca listopada još jednom posvetila tradicionalnom projektu posvećenom zdravoj, mediteranskoj, a ponajviše domaćoj hrani, ali i iznimno bitnom volonterskom segmentu zajedništva o kojem smo već ranije pisali.

Smotre obilježavanja Dana hrane, koje su se u našoj školi proširile na čitav tjedan, održavaju se u listopadu diljem Hrvatske, ne bi li se mladima približili narodni običaji, autohtone poljoprivredne kulture, ali i ukazala značajna razlika između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane.


Drugi razred opće gimnazije pogostio se tradicionalnim istarskim ručkom, kojeg su učenici sami pripremili. Za predjelo jeo se domaći pršut, sir, masline i kruh. Glavno jelo sastojalo se od njoka sa šugom, pljukanca i pečenog krumpira, a desert od kroštula, cukerančića, kiflica, pince i čokoladnog kolača. Stol je bio dekoriran šarolikim bojama jesenskog lišća, a lica učenika krasila je radost zajedništva - ovo je naših ruku djelo, gledajte i divite se! U drugom razredu jezične gimnazije, slična, pozitivna atmosfera. Oni su se, naime, posvetili tzv. rimskoj, mediteranskoj kuhinji, koja je jako bliska ovoj našoj, istarskoj.

U četvrtom razredu opće gimnazije, osim što su se maturanti lijepo pogostili, održali su i sadržajnu te veoma poučnu prezentaciju o bezglutenskoj prehrani. Treći razred jezične gimnazije odlučio se za voćnu prezentaciju, pa su radili popularne 'Smoothies', zdrave napitke koji su dolaskom mnogobrojnih gostiju iz drugih razreda nestali dok si rek'o kraj velikog odmora.

Posjetitelji su se ove godine mogli upoznati i s autohtonim kulturama poput smokve i masline, dok su predstavnici razreda dobili priliku ukratko predstaviti svoje projekte znatiželjnicima koji su odlučili zaviriti u neke druge, jednako nam bliske svjetove hrane. (I.Č.)



Priloženi dokumenti:
12_(2).jpg (56.24 KB)
5.jpg (329.59 KB)
9.jpg (36.53 KB)
14.jpg (88.91 KB)
3.jpg (73.68 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završava mjesec posvećen hrani u SŠ Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 28. 10. 2016.

Srednja škola Mate Balote Poreč, ujedno i priznata eko-škola, ovog se mjeseca listopada još jednom posvetila tradicionalnom projektu posvećenom zdravoj, mediteranskoj, a ponajviše domaćoj hrani, ali i iznimno bitnom volonterskom segmentu zajedništva o kojem smo već ranije pisali.

Smotre obilježavanja Dana hrane, koje su se u našoj školi proširile na čitav tjedan, održavaju se u listopadu diljem Hrvatske, ne bi li se mladima približili narodni običaji, autohtone poljoprivredne kulture, ali i ukazala značajna razlika između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane.


Drugi razred opće gimnazije pogostio se tradicionalnim istarskim ručkom, kojeg su učenici sami pripremili. Za predjelo jeo se domaći pršut, sir, masline i kruh. Glavno jelo sastojalo se od njoka sa šugom, pljukanca i pečenog krumpira, a desert od kroštula, cukerančića, kiflica, pince i čokoladnog kolača. Stol je bio dekoriran šarolikim bojama jesenskog lišća, a lica učenika krasila je radost zajedništva - ovo je naših ruku djelo, gledajte i divite se! U drugom razredu jezične gimnazije, slična, pozitivna atmosfera. Oni su se, naime, posvetili tzv. rimskoj, mediteranskoj kuhinji, koja je jako bliska ovoj našoj, istarskoj.

U četvrtom razredu opće gimnazije, osim što su se maturanti lijepo pogostili, održali su i sadržajnu te veoma poučnu prezentaciju o bezglutenskoj prehrani. Treći razred jezične gimnazije odlučio se za voćnu prezentaciju, pa su radili popularne 'Smoothies', zdrave napitke koji su dolaskom mnogobrojnih gostiju iz drugih razreda nestali dok si rek'o kraj velikog odmora.

Posjetitelji su se ove godine mogli upoznati i s autohtonim kulturama poput smokve i masline, dok su predstavnici razreda dobili priliku ukratko predstaviti svoje projekte znatiželjnicima koji su odlučili zaviriti u neke druge, jednako nam bliske svjetove hrane. (I.Č.)



Priloženi dokumenti:
12_(2).jpg (56.24 KB)
5.jpg (329.59 KB)
9.jpg (36.53 KB)
14.jpg (88.91 KB)
3.jpg (73.68 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završava mjesec posvećen hrani u SŠ Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 28. 10. 2016.

Srednja škola Mate Balote Poreč, ujedno i priznata eko-škola, ovog se mjeseca listopada još jednom posvetila tradicionalnom projektu posvećenom zdravoj, mediteranskoj, a ponajviše domaćoj hrani, ali i iznimno bitnom volonterskom segmentu zajedništva o kojem smo već ranije pisali.

Smotre obilježavanja Dana hrane, koje su se u našoj školi proširile na čitav tjedan, održavaju se u listopadu diljem Hrvatske, ne bi li se mladima približili narodni običaji, autohtone poljoprivredne kulture, ali i ukazala značajna razlika između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane.


Drugi razred opće gimnazije pogostio se tradicionalnim istarskim ručkom, kojeg su učenici sami pripremili. Za predjelo jeo se domaći pršut, sir, masline i kruh. Glavno jelo sastojalo se od njoka sa šugom, pljukanca i pečenog krumpira, a desert od kroštula, cukerančića, kiflica, pince i čokoladnog kolača. Stol je bio dekoriran šarolikim bojama jesenskog lišća, a lica učenika krasila je radost zajedništva - ovo je naših ruku djelo, gledajte i divite se! U drugom razredu jezične gimnazije, slična, pozitivna atmosfera. Oni su se, naime, posvetili tzv. rimskoj, mediteranskoj kuhinji, koja je jako bliska ovoj našoj, istarskoj.

U četvrtom razredu opće gimnazije, osim što su se maturanti lijepo pogostili, održali su i sadržajnu te veoma poučnu prezentaciju o bezglutenskoj prehrani. Treći razred jezične gimnazije odlučio se za voćnu prezentaciju, pa su radili popularne 'Smoothies', zdrave napitke koji su dolaskom mnogobrojnih gostiju iz drugih razreda nestali dok si rek'o kraj velikog odmora.

Posjetitelji su se ove godine mogli upoznati i s autohtonim kulturama poput smokve i masline, dok su predstavnici razreda dobili priliku ukratko predstaviti svoje projekte znatiželjnicima koji su odlučili zaviriti u neke druge, jednako nam bliske svjetove hrane. (I.Č.)



Priloženi dokumenti:
12_(2).jpg (56.24 KB)
5.jpg (329.59 KB)
9.jpg (36.53 KB)
14.jpg (88.91 KB)
3.jpg (73.68 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju