« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Dan hrane
Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.
Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.
Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.
Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.
Nina Čuš, 3. JG
Dan hrane
Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.
Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.
Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.
Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.
Nina Čuš, 3. JG
Dan hrane
Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.
Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.
Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.
Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.
Nina Čuš, 3. JG