
| « Ožujak 2024 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Dan hrane
Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.
Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.
Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.
Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.
Nina Čuš, 3. JG
2.JPG
(54.55 KB)
4.JPG
(55.88 KB)
7.JPG
(93.77 KB)
14.JPG
(163.52 KB)
19.JPG
(174.10 KB) Dan hrane
Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.
Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.
Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.
Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.
Nina Čuš, 3. JG
2.JPG
(54.55 KB)
4.JPG
(55.88 KB)
7.JPG
(93.77 KB)
14.JPG
(163.52 KB)
19.JPG
(174.10 KB) Dan hrane
Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.
Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.
Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.
Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.
Nina Čuš, 3. JG
2.JPG
(54.55 KB)
4.JPG
(55.88 KB)
7.JPG
(93.77 KB)
14.JPG
(163.52 KB)
19.JPG
(174.10 KB)