preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan hrane
Autor: Krešimir Bronić, 28. 10. 2011.

Dan hrane

Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.

Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.

Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje  biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik  Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.

Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.

 

Nina Čuš, 3. JG




Priloženi dokumenti:
2.JPG (54.55 KB)
4.JPG (55.88 KB)
7.JPG (93.77 KB)
14.JPG (163.52 KB)
19.JPG (174.10 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan hrane
Autor: Krešimir Bronić, 28. 10. 2011.

Dan hrane

Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.

Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.

Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje  biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik  Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.

Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.

 

Nina Čuš, 3. JG




Priloženi dokumenti:
2.JPG (54.55 KB)
4.JPG (55.88 KB)
7.JPG (93.77 KB)
14.JPG (163.52 KB)
19.JPG (174.10 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan hrane
Autor: Krešimir Bronić, 28. 10. 2011.

Dan hrane

Srednja škola Mate Balote Poreč okončala je još je jedan svoj tradicionalni projekt. Radi se o svečanoj školskoj smotri proslave Dana hrane koja je ove godine nazvana „Okusi jeseni“, a održana je u petak 21. listopada.

Svečana smotra proslave Dana hrane samo je jedan od projekata koje je naša škola, kao Eko-škola, dužna ostvariti tijekom školske godine u suradnji s Udrugom Lijepa naša, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Neki od ciljeva takvih smotri koje se održavaju diljem Hrvatske jesu približiti mladima blagovanje kruha i narodne običaje, upoznati ih s autohtonim i starim poljoprivrednim kulturama, ukazati na razlike između ekološki zdrave i genetski modificirane hrane i slično.

Učenici Srednje škole Mate Balote, pod stručnim vodstvom prof. Marine Čanić te u suradnji sa svojim razrednicima i predmetnim profesorima i ove su godine odlučili iskoristiti ovu smotru kako bi izrazili svu svoju kreativnost i znanja. Proslava Dana hrane u našoj se školi već tradicionalno održava tako da svaki razred odabire jednu temu koju potom razrađuje  biološki, kemijski, povijesno, geografski, marketinški i na brojne druge načine te je potom predstavlja, koristeći se najrazličitijim metodama: izradom plakata, power-point prezentacijama, izložbama, anketama, letcima. Šećući našom školom, posjetitelji su se ove godine mogli upoznati s tradicionalnom istarskom kuhinjom i autohtonim kulturama poput smokve i masline, pročitati što se nalazi u „Besidama iz istrijanske kuhinje“, rječniku tradicionalne istarske kuhinje koji su samo za tu prigodu sastavili učenici 2.B razreda ekonomske škole, saznati ponešto o američkim proizvodima na primjeru Coca-Cole i palente, odati počast Steveu Jobbsu i jabuci kao kraljici voća, izgubiti se u carstvu čokolade, naučiti nešto o bontonu ponašanja za stolom, prisjetiti se gladnih u svijetu… Imenovan je i stručni žiri, sastavljen od profesora i učenika naše škole koji je imao zadatak, ocjenjivanjem pojedinih kategorija, utvrditi pobjednika. Svečanoj smotri prethodilo je i svečano otvorenje na kojem su prisustvovali brojni uvaženi gosti. Na samom početku učenicima se obratio ravnatelj škole Krešimir Bronić i prisjetio se povijesti obilježavanja Dana hrane u našoj školi, a potom je novi porečki župnik  Željko Zec pozdravio sve prisutne i blagoslovio brojne plodove zemlje. Uslijedio je bogati program koji su pripremili učenici naše škole, a sastojao se između ostalog od kratkih igrokaza, recitacija i nastupa našeg školskog zbora, dok su učenici 4. razreda poljoprivrednog smjera održali izbor za Miss jabuke – kraljice voća, na temelju ranije provedenih anketa. Na kraju smotre predstavnici razreda dobili su priliku ukratko predstaviti svoj projekt i pozvati goste da im se pridruže na njihovim kreativnim radionicama.

Najboljima su i ove godine proglašeni učenici 3. razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom profesoricom biologije i razrednicom, Marijom Žužić. Oni su kao svoju ovogodišnju temu izabrali, svima nam tako dragu čokoladu. Na njihovoj radionici moglo se naučiti ponešto o povijesti čokolade, čokoladi i zdravlju, isprobati kozmetičke preparate na bazi čokolade koje su učenici sami pripremili ili doživjeti čari čokoladne masaže. Osim toga, pripremili su i zanimljiv igrokaz o čokoladi, kao i zabavnu igru hranjenja nutellom zatvorenih očiju. Bilo je tu i neizostavnih čokoladnih delicija poput palačinki s nutellom, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Moglo bi se zaključiti kako su svojom svestranošću i konačnom pobjedom, zapravo i opravdali sam naslov svojega projekta koji je glasio: „Čokoladna krema škole“.

 

Nina Čuš, 3. JG




Priloženi dokumenti:
2.JPG (54.55 KB)
4.JPG (55.88 KB)
7.JPG (93.77 KB)
14.JPG (163.52 KB)
19.JPG (174.10 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju