preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
S mirisom cukerančića u novi projekt
Autor: Krešimir Bronić, 31. 3. 2022.

Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.

Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.

Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića  pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.

Mirela Marković




Priloženi dokumenti:
1.jpg (236.27 KB)
2.jpg (244.61 KB)
3.jpg (225.44 KB)
4.jpg (228.61 KB)
5.jpg (228.54 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
S mirisom cukerančića u novi projekt
Autor: Krešimir Bronić, 31. 3. 2022.

Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.

Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.

Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića  pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.

Mirela Marković




Priloženi dokumenti:
1.jpg (236.27 KB)
2.jpg (244.61 KB)
3.jpg (225.44 KB)
4.jpg (228.61 KB)
5.jpg (228.54 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
S mirisom cukerančića u novi projekt
Autor: Krešimir Bronić, 31. 3. 2022.

Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.

Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.

Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića  pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.

Mirela Marković




Priloženi dokumenti:
1.jpg (236.27 KB)
2.jpg (244.61 KB)
3.jpg (225.44 KB)
4.jpg (228.61 KB)
5.jpg (228.54 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju