
| « Ožujak 2024 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.
Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.
Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.
Mirela Marković
1.jpg
(236.27 KB)
2.jpg
(244.61 KB)
3.jpg
(225.44 KB)
4.jpg
(228.61 KB)
5.jpg
(228.54 KB) Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.
Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.
Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.
Mirela Marković
1.jpg
(236.27 KB)
2.jpg
(244.61 KB)
3.jpg
(225.44 KB)
4.jpg
(228.61 KB)
5.jpg
(228.54 KB) Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.
Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.
Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.
Mirela Marković
1.jpg
(236.27 KB)
2.jpg
(244.61 KB)
3.jpg
(225.44 KB)
4.jpg
(228.61 KB)
5.jpg
(228.54 KB)