« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.
Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.
Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.
Mirela Marković
Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.
Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.
Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.
Mirela Marković
Učenici prvog razreda Agrotehničara su u četvrtak 10.3. su započeli sa aktivnostima na projektu „Europe is what it eats“. Tema projekta je lokalna hrana i njezina proizvodnja a naši učenici surađuju sa učenicima iz još četiri poljoprivredne škole u Europi u Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Italiji. Istra će se predstaviti sa svojim lokalnim jelima i poljoprivrednim proizvodima kao što je istarska supa, maslinovo ulje, pršut a između ostaloga i cukerančići.
Tim povodom su učenici prvoga razreda bili u četvrtak na Agroturizmu Ograde, kod gospođe Davorke Šaina kako bi snimili materijal koji će kasnije montirati u kratki video uradak za svoje kolege iz drugih škola. Naša domaćica je prije 7 godina pokrenula inicijativu da se ova slastica nađe na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine naše zemlje, što je Ministarstvo kulture i potvrdilo te je od 2018. uvrstilo “Umijeće pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić” na nacionalnu listu od 160 nematerijalnih kulturnih dobara.
Gospođa Davorka je s puno strpljenja i ljubavi naučila naše učenike kako se prave ovi keksići a ponudila nam je i ukusnu marendu od suhomesnatih proizvoda sa njenog agroturizma i domaćega kruha. Prilikom izrade otkrila nam je male tajne izrade odličnog cukerančića pri čemu su se naši učenici dobo zabavili i stekli jednu novu vještinu. Agroturizam ograde smo napustili teška srca i još težeg stomaka, zadovoljni i sa puno materijala za naš projekt. Radujemo se suradnji sa gospođom Davorkom i ponovnom posjetu sa gostima iz Europe na jesen 2023.
Mirela Marković