preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
So is i(s)t Europa
Autor: Krešimir Bronić, 12. 5. 2022.

So is i(s)t Europa, U prijevodu, Europa je ono što jede. Pa ima izraz u narodu koji kaže reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si.

Ovo je naslov  Erasmus + projekta u kojemu sudjeluju svi razredi Agrotehničara, SŠ Mate Balote, sa partnerima iz Austrije, Češke, Njemačke i Italije.

Prva mobilnost u projektu je upravo u tijeku a traje od 8.5.2022. do 15.5.2022.

Učenici 1., 2. i 3. razreda agrotehničari sa voditeljicama, Orietom Milovan i Marinom Čanić, stigli su u ponedeljak u St. Florian, Austriju, gdje je i škola domaćin. Organizirali su za nas razne aktivnosti tj terenske nastave gdje smo posjetili razne uzgajivače od ljekovitog i začinskog bilja do proizvođača odličnih kobasica i čilia. Normalno to je sve popraćeno ićem i pićem i raznim degustacijama. Najzabavniji dio je bio zajednički Cooking program, gdje su učenici svih partnerskih škola Erasmus projekta, u školi domaćina pripremali kompletnu večeru koja se nakon toga svima   i posluzila. Od 60 učenika koji su bili podijeljeni u 10 grupa svatko je bio zadužen za nešto, neki za predjela, neki za glavna jela a nesmijemo zaboraviti i ekipe za koktele i postavljanje stolova.

Kad nismo jeli i pili obilazili smo znamenitosti u gradu Linzu i St. Florianu. Veliki manastir u St. Florianu, mali grad za sebe, bio je jako zanimljiv. Tamo se nalazi velika biblioteka gdje su knjige bile ručno pisane jer su imali i školu za ručno pisanje knjiga. Najzanimljivija knjiga je bila, najmanja knjigu na svijetu, koja je bila ručno pisana. Veličine je oko pola centimetra. Učenici 5 evropskih država zajedno rade, sporazumijevaju se na 5 razlicitih jezika i drugih načina komunikacije I upoznaju se, svoje sličnosti I različitosti.

Nakon Austrije stigli smo i u Tabor Češku gdje nam je prvi zadatak bio da uživamo u večeri koju je pripremio najbolji kuhar u Češkoj. Upravo krećemo da upoznamo i učenike i školu u Češkoj pa gdje nas dalje vode bit će zanimljivo. Nagradno pitanje: Kako se zove najbolji kuhar Češke koji dolazi iz Tabora I danas ovdje, u svom rodnom kraju I radi. Pozdrav svima!

  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
So is i(s)t Europa
Autor: Krešimir Bronić, 12. 5. 2022.

So is i(s)t Europa, U prijevodu, Europa je ono što jede. Pa ima izraz u narodu koji kaže reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si.

Ovo je naslov  Erasmus + projekta u kojemu sudjeluju svi razredi Agrotehničara, SŠ Mate Balote, sa partnerima iz Austrije, Češke, Njemačke i Italije.

Prva mobilnost u projektu je upravo u tijeku a traje od 8.5.2022. do 15.5.2022.

Učenici 1., 2. i 3. razreda agrotehničari sa voditeljicama, Orietom Milovan i Marinom Čanić, stigli su u ponedeljak u St. Florian, Austriju, gdje je i škola domaćin. Organizirali su za nas razne aktivnosti tj terenske nastave gdje smo posjetili razne uzgajivače od ljekovitog i začinskog bilja do proizvođača odličnih kobasica i čilia. Normalno to je sve popraćeno ićem i pićem i raznim degustacijama. Najzabavniji dio je bio zajednički Cooking program, gdje su učenici svih partnerskih škola Erasmus projekta, u školi domaćina pripremali kompletnu večeru koja se nakon toga svima   i posluzila. Od 60 učenika koji su bili podijeljeni u 10 grupa svatko je bio zadužen za nešto, neki za predjela, neki za glavna jela a nesmijemo zaboraviti i ekipe za koktele i postavljanje stolova.

Kad nismo jeli i pili obilazili smo znamenitosti u gradu Linzu i St. Florianu. Veliki manastir u St. Florianu, mali grad za sebe, bio je jako zanimljiv. Tamo se nalazi velika biblioteka gdje su knjige bile ručno pisane jer su imali i školu za ručno pisanje knjiga. Najzanimljivija knjiga je bila, najmanja knjigu na svijetu, koja je bila ručno pisana. Veličine je oko pola centimetra. Učenici 5 evropskih država zajedno rade, sporazumijevaju se na 5 razlicitih jezika i drugih načina komunikacije I upoznaju se, svoje sličnosti I različitosti.

Nakon Austrije stigli smo i u Tabor Češku gdje nam je prvi zadatak bio da uživamo u večeri koju je pripremio najbolji kuhar u Češkoj. Upravo krećemo da upoznamo i učenike i školu u Češkoj pa gdje nas dalje vode bit će zanimljivo. Nagradno pitanje: Kako se zove najbolji kuhar Češke koji dolazi iz Tabora I danas ovdje, u svom rodnom kraju I radi. Pozdrav svima!

  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
So is i(s)t Europa
Autor: Krešimir Bronić, 12. 5. 2022.

So is i(s)t Europa, U prijevodu, Europa je ono što jede. Pa ima izraz u narodu koji kaže reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si.

Ovo je naslov  Erasmus + projekta u kojemu sudjeluju svi razredi Agrotehničara, SŠ Mate Balote, sa partnerima iz Austrije, Češke, Njemačke i Italije.

Prva mobilnost u projektu je upravo u tijeku a traje od 8.5.2022. do 15.5.2022.

Učenici 1., 2. i 3. razreda agrotehničari sa voditeljicama, Orietom Milovan i Marinom Čanić, stigli su u ponedeljak u St. Florian, Austriju, gdje je i škola domaćin. Organizirali su za nas razne aktivnosti tj terenske nastave gdje smo posjetili razne uzgajivače od ljekovitog i začinskog bilja do proizvođača odličnih kobasica i čilia. Normalno to je sve popraćeno ićem i pićem i raznim degustacijama. Najzabavniji dio je bio zajednički Cooking program, gdje su učenici svih partnerskih škola Erasmus projekta, u školi domaćina pripremali kompletnu večeru koja se nakon toga svima   i posluzila. Od 60 učenika koji su bili podijeljeni u 10 grupa svatko je bio zadužen za nešto, neki za predjela, neki za glavna jela a nesmijemo zaboraviti i ekipe za koktele i postavljanje stolova.

Kad nismo jeli i pili obilazili smo znamenitosti u gradu Linzu i St. Florianu. Veliki manastir u St. Florianu, mali grad za sebe, bio je jako zanimljiv. Tamo se nalazi velika biblioteka gdje su knjige bile ručno pisane jer su imali i školu za ručno pisanje knjiga. Najzanimljivija knjiga je bila, najmanja knjigu na svijetu, koja je bila ručno pisana. Veličine je oko pola centimetra. Učenici 5 evropskih država zajedno rade, sporazumijevaju se na 5 razlicitih jezika i drugih načina komunikacije I upoznaju se, svoje sličnosti I različitosti.

Nakon Austrije stigli smo i u Tabor Češku gdje nam je prvi zadatak bio da uživamo u večeri koju je pripremio najbolji kuhar u Češkoj. Upravo krećemo da upoznamo i učenike i školu u Češkoj pa gdje nas dalje vode bit će zanimljivo. Nagradno pitanje: Kako se zove najbolji kuhar Češke koji dolazi iz Tabora I danas ovdje, u svom rodnom kraju I radi. Pozdrav svima!

  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju