« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
So is i(s)t Europa, U prijevodu, Europa je ono što jede. Pa ima izraz u narodu koji kaže reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si.
Ovo je naslov Erasmus + projekta u kojemu sudjeluju svi razredi Agrotehničara, SŠ Mate Balote, sa partnerima iz Austrije, Češke, Njemačke i Italije.
Prva mobilnost u projektu je upravo u tijeku a traje od 8.5.2022. do 15.5.2022.
Učenici 1., 2. i 3. razreda agrotehničari sa voditeljicama, Orietom Milovan i Marinom Čanić, stigli su u ponedeljak u St. Florian, Austriju, gdje je i škola domaćin. Organizirali su za nas razne aktivnosti tj terenske nastave gdje smo posjetili razne uzgajivače od ljekovitog i začinskog bilja do proizvođača odličnih kobasica i čilia. Normalno to je sve popraćeno ićem i pićem i raznim degustacijama. Najzabavniji dio je bio zajednički Cooking program, gdje su učenici svih partnerskih škola Erasmus projekta, u školi domaćina pripremali kompletnu večeru koja se nakon toga svima i posluzila. Od 60 učenika koji su bili podijeljeni u 10 grupa svatko je bio zadužen za nešto, neki za predjela, neki za glavna jela a nesmijemo zaboraviti i ekipe za koktele i postavljanje stolova.
Kad nismo jeli i pili obilazili smo znamenitosti u gradu Linzu i St. Florianu. Veliki manastir u St. Florianu, mali grad za sebe, bio je jako zanimljiv. Tamo se nalazi velika biblioteka gdje su knjige bile ručno pisane jer su imali i školu za ručno pisanje knjiga. Najzanimljivija knjiga je bila, najmanja knjigu na svijetu, koja je bila ručno pisana. Veličine je oko pola centimetra. Učenici 5 evropskih država zajedno rade, sporazumijevaju se na 5 razlicitih jezika i drugih načina komunikacije I upoznaju se, svoje sličnosti I različitosti.
Nakon Austrije stigli smo i u Tabor Češku gdje nam je prvi zadatak bio da uživamo u večeri koju je pripremio najbolji kuhar u Češkoj. Upravo krećemo da upoznamo i učenike i školu u Češkoj pa gdje nas dalje vode bit će zanimljivo. Nagradno pitanje: Kako se zove najbolji kuhar Češke koji dolazi iz Tabora I danas ovdje, u svom rodnom kraju I radi. Pozdrav svima!
So is i(s)t Europa, U prijevodu, Europa je ono što jede. Pa ima izraz u narodu koji kaže reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si.
Ovo je naslov Erasmus + projekta u kojemu sudjeluju svi razredi Agrotehničara, SŠ Mate Balote, sa partnerima iz Austrije, Češke, Njemačke i Italije.
Prva mobilnost u projektu je upravo u tijeku a traje od 8.5.2022. do 15.5.2022.
Učenici 1., 2. i 3. razreda agrotehničari sa voditeljicama, Orietom Milovan i Marinom Čanić, stigli su u ponedeljak u St. Florian, Austriju, gdje je i škola domaćin. Organizirali su za nas razne aktivnosti tj terenske nastave gdje smo posjetili razne uzgajivače od ljekovitog i začinskog bilja do proizvođača odličnih kobasica i čilia. Normalno to je sve popraćeno ićem i pićem i raznim degustacijama. Najzabavniji dio je bio zajednički Cooking program, gdje su učenici svih partnerskih škola Erasmus projekta, u školi domaćina pripremali kompletnu večeru koja se nakon toga svima i posluzila. Od 60 učenika koji su bili podijeljeni u 10 grupa svatko je bio zadužen za nešto, neki za predjela, neki za glavna jela a nesmijemo zaboraviti i ekipe za koktele i postavljanje stolova.
Kad nismo jeli i pili obilazili smo znamenitosti u gradu Linzu i St. Florianu. Veliki manastir u St. Florianu, mali grad za sebe, bio je jako zanimljiv. Tamo se nalazi velika biblioteka gdje su knjige bile ručno pisane jer su imali i školu za ručno pisanje knjiga. Najzanimljivija knjiga je bila, najmanja knjigu na svijetu, koja je bila ručno pisana. Veličine je oko pola centimetra. Učenici 5 evropskih država zajedno rade, sporazumijevaju se na 5 razlicitih jezika i drugih načina komunikacije I upoznaju se, svoje sličnosti I različitosti.
Nakon Austrije stigli smo i u Tabor Češku gdje nam je prvi zadatak bio da uživamo u večeri koju je pripremio najbolji kuhar u Češkoj. Upravo krećemo da upoznamo i učenike i školu u Češkoj pa gdje nas dalje vode bit će zanimljivo. Nagradno pitanje: Kako se zove najbolji kuhar Češke koji dolazi iz Tabora I danas ovdje, u svom rodnom kraju I radi. Pozdrav svima!
So is i(s)t Europa, U prijevodu, Europa je ono što jede. Pa ima izraz u narodu koji kaže reci mi što jedeš i reći ću ti kakav si.
Ovo je naslov Erasmus + projekta u kojemu sudjeluju svi razredi Agrotehničara, SŠ Mate Balote, sa partnerima iz Austrije, Češke, Njemačke i Italije.
Prva mobilnost u projektu je upravo u tijeku a traje od 8.5.2022. do 15.5.2022.
Učenici 1., 2. i 3. razreda agrotehničari sa voditeljicama, Orietom Milovan i Marinom Čanić, stigli su u ponedeljak u St. Florian, Austriju, gdje je i škola domaćin. Organizirali su za nas razne aktivnosti tj terenske nastave gdje smo posjetili razne uzgajivače od ljekovitog i začinskog bilja do proizvođača odličnih kobasica i čilia. Normalno to je sve popraćeno ićem i pićem i raznim degustacijama. Najzabavniji dio je bio zajednički Cooking program, gdje su učenici svih partnerskih škola Erasmus projekta, u školi domaćina pripremali kompletnu večeru koja se nakon toga svima i posluzila. Od 60 učenika koji su bili podijeljeni u 10 grupa svatko je bio zadužen za nešto, neki za predjela, neki za glavna jela a nesmijemo zaboraviti i ekipe za koktele i postavljanje stolova.
Kad nismo jeli i pili obilazili smo znamenitosti u gradu Linzu i St. Florianu. Veliki manastir u St. Florianu, mali grad za sebe, bio je jako zanimljiv. Tamo se nalazi velika biblioteka gdje su knjige bile ručno pisane jer su imali i školu za ručno pisanje knjiga. Najzanimljivija knjiga je bila, najmanja knjigu na svijetu, koja je bila ručno pisana. Veličine je oko pola centimetra. Učenici 5 evropskih država zajedno rade, sporazumijevaju se na 5 razlicitih jezika i drugih načina komunikacije I upoznaju se, svoje sličnosti I različitosti.
Nakon Austrije stigli smo i u Tabor Češku gdje nam je prvi zadatak bio da uživamo u večeri koju je pripremio najbolji kuhar u Češkoj. Upravo krećemo da upoznamo i učenike i školu u Češkoj pa gdje nas dalje vode bit će zanimljivo. Nagradno pitanje: Kako se zove najbolji kuhar Češke koji dolazi iz Tabora I danas ovdje, u svom rodnom kraju I radi. Pozdrav svima!