« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Svjetski dan jabuke
20. listopada, 2014.
uvod u svečanost
„Dani hrane“
Jabuka je voće koje se cijeni na svakom stolu jer je ukusno, hranjivo i zdravo. Nina, kolegica iz razreda, moja imenjakinja i ja, uz pomoć naše profesorice Margite Žiković izložili smo razne sorte jabuka koje su nam bile dostupne u ovo vrijeme a to su: zimske sorte-Jonagold, Red delicious, Golden delicious, Granny Smith i Idared, ljetna-Gala i jesenska sorta-Elstar. Uslijedila je degustacija jabuka za vrijeme velikog odmora na hodniku naše škole. Jabuke tih sorata narezali smo na kriške, poslagali na tanjure i dali učenicima da degustiraju. Zanimalo nas je dali oni osjete razliku u okusu i mirisu i koliko je ta razlika zapravo velika. Kako se degustacija odvijala primijetili smo koje sorte se učenicima najviše sviđaju. Rezultati su sljedeći-zalogaj jabuke uvijek je dobrodošao jer trenutno zadovolji i glad i žeđ a slatke sorte poput Gale i manje kisele poput Red delicious bile su najomiljenija među učenicima. Nadamo se da smo učenike i profesore usmejrili na zdraviji način razumišljanja bar malo, a za nas učenice poljoprivredne struke ovo iskustvo će nam svakako biti od koristi u daljnjim saznanjima iz predmeta voćarstva.
By: Nina Noa Orozović, učenica 4.p