preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TEME ZA ZAVRŠNI RAD IZ EKONOMSKE GRUPE PREDMETA, šk. god. 2010./2011.
Autor: Administrator , 7. 2. 2011.

Teme za završni rad iz ekonomske grupe predmeta


Ugostiteljsko turističko učilište, Kombolova 2a, Zagreb.

 

TEME ZA ZAVRŠNI RAD IZ EKONOMSKE GRUPE PREDMETA, šk. god. 2010./2011.

 

Redni broj

TEME ZA ZAVRŠNI RAD

Ime i prezime učenika

RAZRED

MENTOR

1

Kuće za odmor

 

 

 

2

Animacija gostiju hotela

 

 

 

3

Turistička destinacija Kopački rit

 

 

 

4

Utjecaj svjetske krize na turizam Hrvatske

 

 

 

5

Razvoj wellness turizma u Hrvatskoj

 

 

 

6

Uloga prometa u ugostiteljstvu i turizmu

 

 

 

7

Sportske manifestacije i njihov utjecaj na razvoj turizma

 

 

 

8

Kruzeri i njihov utjecaj na turistička kretanja

 

 

 

9

Plitvička jezera - biser Hrvatske

 

 

 

10

Narodni običaji i suveniri Slavonije kao poticaj za razvoj turizma

 

 

 

11

Seoski turizam u Hrvatskoj

 

 

 

12

Poslovi prijamnog odjela i prijave u hotelskom poslovanju

 

 

 

13

Promocija domovine Djeda Mraza

 

 

 

14

Organizacija maturalnog putovanja u Tunis

 

 

 

15

Doček i ispraćaj VIP gosta u hotelu

 

 

 

16

Strani hotelski lanci u RH i njihov značaj za hrvatski turizam

 

 

 

17

Mladi i njihov smještaj u hostelima

 

 

 

18

Organizacija i tehnika poslovanja hotela "PALACE"

 

 

 

19

Turizam grada Samobora

 

 

 

20

Boravišni turistički aranžmani - zimovanje

 

 

 

21

Boravišni turistički aranžmani - ljetovanje

 

 

 

22

Poslovanje turoperatora

 

 

 

23

Turistička šetnja ulicama grada Zagreba

 

 

 

24

Krstarenje Jadranskim morem

 

 

 

25

Mogući razvoj turizma Like

 

 

 

26

Lanci hotela u Hrvatskoj

 

 

 

27

Vjerski turizam i katedrale u Zagrebu

 

 

 

28

Nautički turizam u Hrvatskoj

 

 

 

29

Robinzonski turizam na otocima

 

 

 

30

Safari turizam u Keniji i Tanzaniji

 

 

 

31

Ponuda autohtonih proizvoda u Hrvatskom turizmu

 

 

 

32

Komunikacija djelatnika turističkih agencija s klijentima preko interneta - prodaja turističkih aranžmana

 

 

 

33

Metode komunikacije između turističkih agencija i klijenata - prezentacija turističke ponude

 

 

 

34

Promotivne aktivnosti turističkih agencija

 

 

 

35

Poveznica turizma i velikih sportskih natjecanja

 

 

 

36

Dioklecijanova palača kao turistički brand grada Splita

 

 

 

37

Nautički turizam Dalmatinskih otoka

 

 

 

38

Organiziranje ponude turističkog putovanja u Pariz

 

 

 

39

Organiziranje ponude turističkog putovanja - Safari

 

 

 

40

Razvoj ponude turističkih kretanja Jadranom

 

 

 

41

Gastronomija kao čimbenik nacionalne turističke ponude

 

 

 

42

Promet - preduvjet razvoja turizma RH

 

 

 

43

Enogastroturizam

 

 

 

44

Kvaliteta u turizmu i ugostiteljstvu

 

 

 

45

Brand u hotelijerstvu

 

 

 

46

Ljudski čimbenik u turizmu

 

 

 

47

Gost je kralj

 

 

 

48

Motivacija turističkih potrošača

 

 

 

49

Dvorci i perivoji Hrvatskog zagorja u turističkoj ponudi KZŽ

 

 

 

50

Hrvatska kulturna baština na svjetskoj listi UNESCO-ve baštine

 

 

 

51

Razvoj turizma u KZŽ

 

 

 

52

Turističke manifestacije u KZŽ

 

 

 

53

Turistički aranžman "Legende Hrvatskog zagorja"

 

 

 

54

Turistički aranžman Krapinsko Zagorskom Županijom

 

 

 

55

Turistički proizvod Hrvatskog zagorja

 

 

 

56

Specifični oblici turizma u KZŽ

 

 

 

57

Wellness ponuda u KZŽ

 

 

 

58

Toplički turizam u KZŽ

 

 

 

59

Avanturistički oblici turizma u RH

 

 

 

60

Kultura vina

 

 

 

61

Organizacija i tehnika poslovanja putničke agencije

 

 

 

62

Tipovi hotela

 

 

 

63

Smještajni kapaciteti u KZŽ

 

 

 

64

Turizam na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u KZŽ

 

 

 

65

Animacija u turizmu i ugostiteljstvu

 

 

 

66

Atraktivnosti turističke destinacije Hrvatskog zagorja

 

 

 

67

Informacijska i komunikacijska tehnologija i turizmu

 

 

 

68

Ekologija u turizmu

 

 

 

69

Poslovi iznajmljivanja vozila - organizacija i tehnika poslovanja

 

 

 

70

Destinacijski management

 

 

 

71

Integracije u turizmu

 

 

 

72

Pozitivni i negativni utjecaji turizma

 

 

 

73

Prometna povezanost RH s emitivnim tržištem

 

 

 

74

Odnosi s javnošću u hotelijerskom poslovanju

 

 

 

75

Poslovi bon-ton hotelskog osoblja

 

 

 

76

Komunikacija i promidžba u hotelima

 

 

 

77

Informatizacija recepcijskog poslovanja

 

 

 

78

Ponuda avanturističkog turizma u hrvatskim turističkim agencijama

 

 

 

79

Razvoj wellnessa kao trenda u hotelsko turističkom poslovanju

 

 

 

80

Razvoj turističke ponude Salone

 

 

 

81

Razvoj turističke ponude Trogira

 

 

 

82

Značaj marina u turističkoj ponudi Dalmacije

 

 

 

83

Raščlanjivanje i grupiranje zadataka u hotelu

 

 

 

84

Zapošljavanje i odabir novih zaposlenika u turističkim agencijama

 

 

 

85

Suvremeni način poslovanja turističkih agencija

 

 

 

86

Vrste hotela, usluga i gostiju

 

 

 

87

Mogućnosti razvoja etno turizma Splitsko dalmatinske županije

 

 

 

88

Mogućnosti razvoja povijesno kulturnog razvoja SDŽ

 

 

 

89

Nacionalni parkovi i turistička ponuda

 

 

 

90

Organiziranje ponude turističkog putovanja u zemlje Beneluxa

 

 

 

91

Organiziranje ponude turističkog putovanja  - Kuba

 

 

 

92

Organiziranja ponude turističkog putovanja - Dublin

 

 

 

93

Organiziranje ponude turističkog obilaska slapova Krke

 

 

 

94

Organiziranje ponude turističkog obilaska Plitvičkih jezera

 

 

 

95

Važnost funkcije prodaje u hotelu

 

 

 

96

Poslovi oko rezervacije u hotelu

 

 

 

97

Marketing turističkih agencija

 

 

 

98

Značaj marketinga u hotelijerstvu

 

 

 

99

Značaj turističkih proizvoda turističkih agencija

 

 

 

100

Značaj prijevoza u poslovanju turističkih agencija

 

 

 

101

Mogućnosti razvoja eko turizma SDŽ

 

 

 

102

Etno socijalni činitelji turističke ponude grada Splita

 

 

 

103

Ugostiteljstvo kao jedan od glavnih nositelja turističke ponude

 

 

 

104

Važnost ugostiteljstva u narodnom gospodarstvu

 

 

 

105

Odnos između ugostiteljstva i obrta

 

 

 

106

Odnos između ugostiteljstva i putničkih agencija

 

 

 

107

Minimalni uvjeti i temeljni standardi

 

 

 

108

Postanak i povijesni razvoj ugostiteljstva u RH

 

 

 

109

Efikasnost investicija u ugostiteljstvu

 

 

 

110

Osnovni uvijeti za obavljanje ugostiteljske djelatnosti

 

 

 

111

Pretvorba iz društveno u privatno vlasništvo

 

 

 

112

Minimalni uvijeti za smještajne objekte: hoteli

 

 

 

113

Kategorizacija smještajnih objekata iz skupine hoteli

 

 

 

114

Organizacijska struktura hotela Palace u Zagrebu

 

 

 

115

Organizacijska struktura hotela Sheraton u Zagrebu

 

 

 

116

Organizacijska struktura odjela hrane i pića hotela Westin u Zagrebu

 

 

 

117

Organizacijska struktura odjela domaćinstva hotela The Regent

 

 

 

118

Organizacijska struktura prijemnog odjela s portirnicom u hotelu Antunović

 

 

 

119

Organizacija rada nabavne funkcije hotela Dubrovnik u Zagrebu

 

 

 

120

Organizacija rada prodajne funkcije HURO Zagreb

 

 

 

121

Organizacija rada proizvodnog odjela - catering Majetić

 

 

 

122

Organizacija rada tehničkog trakta - odjela hotela Panorama

 

 

 

123

Uloga kadrovske funkcije hotelskog poduzeća Liburnija u Opatiji

 

 

 

124

Međusobno komuniciranje djelatnika poslovnih funkcija u hotelu

 

 

 

125

Posebnosti radnog procesa u ugpstiteljstvu

 

 

 

126

Organizacija rada, radnog mjesta hotelske domaćice

 

 

 

127

Organizacija rada, radnog mjesta šefa kuhinje

 

 

 

128

Organizacija rada, radnog mjesta šefa recepcije

 

 

 

129

Organizacija rada, radnog mjesta šefa servisa

 

 

 

130

Uloga lokacije ugostiteljskog objekta

 

 

 

131

Posebnosti hotelskih lanaca u svijetu

 

 

 

132

Motivi, oblici i ciljevi integracija ugostiteljskih poduzeća

 

 

 

133

Menadžment u ugostiteljskom poduzeću

 

 

 

134

Uloga troškova u ugostiteljskom poduzeću

 

 

 

135

Politika cijena u ugostiteljskim poduzećima

 

 

 

136

Povijest ljudskih putovanja

 

 

 

137

Nastanak putničkih agencija

 

 

 

138

Funkcije putničkih agencija

 

 

 

139

Poslovno udruženje putničkih agencija

 

 

 

140

Sektorsko udruženje putničkih agencija

 

 

 

141

Odnos putničkih agencija i njihovih poslovnih partnera

 

 

 

142

Politika cijena putničkih agencija

 

 

 

143

Prednosti turoperatora

 

 

 

144

Što sve podrazumjevamo pod bookingom?

 

 

 

145

Uloga atrakcija određene destinacije

 

 

 

146

Principi organizacije rada

 

 

 

147

Načela organizacije rada

 

 

 

148

Prednosti u odnosu na vrste prometnih sredstava

 

 

 

149

Uloga ekonomskih načela u ugostiteljskim poduzećima

 

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju