« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Danas je u Učilištu održano treće MŽSV Poznavanja robe i prehrane te kuharstva u sektoru Turizam i ugostiteljstvo. Domaćini su bili naši nastavnici Božica Bagadur i Mladen Marušić, tandem koji cijelu godinu nudi stručno usavršavanje nastavnicima struke i strukovnih predmeta, pregršt zanimljivih tema i ugodnog druženja.
Na početku je zainteresiranim nastavnicima predstavljena obrnuta učionica i scenariji poučavanja, kreativni načini kako osuvremeniti nastavu i staviti učenika u središte nastavnog procesa. Svoje zanimljive prijedloge i upute dale su nam kolegice Željka Horvat, dipl. ing. nastavnik mentor i Silvija Bašić Palković, dipl. ing. nastavnik savjetnik, naravno, uz mnoštvo primjera i novih ideja.
O industrijskoj konoplji naveliko se priča i zato bi trebalo istaknuti njezine pozitivne strane. Upravo s njezinom nutritivnom dobrobiti upoznali su nas nastavnice Jasna Rep, dipl. ing. nastavnik savjetnik i Karmen Kokot, dipl. ing. univ. spec. nutr. nastavnik savjetnik.
Svaki je gost važan te je bitno posvetiti mu kvalitetnu i dostojnu pažnju. Pogotovo to vrijedi za goste s invaliditetom. Kako im pristupiti i omogućiti najbolju uslugu i doživljaj, objasnili su nastavnici Katarina Osipov i Hrvoje Knežević te su svima podijeljene knjižice Briga o gostu s invaliditetom, praktični savjeti za svakog ugostitelja.
Skupu su prisustvovali strukovni učitelji i nastavnici strukovnih predmeta, ali i nastavnici općeobrazovanih predmeta te je njihova međusobna suradnja pokazala da se iz ovakvih skupova uvijek može nešto novo naučiti i pronaći ideje za neke daljnje projekte, nastavne satove i predavanja. Slike možete pogledati ovdje.
Veselimo se sljedećoj godini!