« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Ove je godine po prvi put Ugostiteljsko-turističko učilište bilo domaćin smotre učenika ugostiteljskih smjerova (kuhara, konobara i slastičara) u pripremi funkcionalne hrane i pića pod nazivom „Aronia cup“.
Pored pripreme slanih i slatkih jela te koktela u kojima je jedan od sastojaka bila aronija, sudionici smotre mogli su slušati predavanja o biljci aronija (OPG Medić) te o funkcionalnoj prehrani predavačice Nevene Maksan, profesorice Ugostiteljsko-turističkog učilišta.
Svoje maštovite kreacije u pripremi jela i pića pokazali su učenici iz devet hrvatskih ugostiteljskih škola i gosti iz Srednje šole za gostinstvo i turizem Maribor.
Na kraju druženja predstavnicima škola podijeljene su zahvalnice sa željom za ponovnim susretom sljedeće godine.