« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Natjecanje učenika ugostiteljskih škola u pripremaju koktela održano je u Županji. Ovo se natjecanje održava u sklopu 49. Šokačkog sijela a domaćin natjecanja bila je Obrtničko - industrijska škola iz Požege.
Natjecanje se odvija u tri discipline:
pripremanje kratkih barskih mješavina u šejkeru
pripremanje dugih barskih mješavina u šejkeru
pripremanj barskih mješavina slobodnim stilom (flair)
„Sekcija Barmena UTU“ pod vodstvom Zorana Zelića, str.uč.ugo.posl. sudjeluje po treći put za redom na Vigor cupu, te postiže izvrsne rezultate.
Rezultati učenika „Sekcija Barmena UTU“ iz naše škole su izvrsni:
Karla Matešić (2 f razred) – 1. mjesto u kategoriji „KRATKO PIĆE“ (priprema u šejkeru)
NAZIV MJEŠAVINE: BLUEBIRD
RECEPTURA:
4 cl vigor vodka
1 cl kokos liker
1 cl curaçao blue liker
2 cl soka jabuka C
Dekoracija: jabuka/kruška , list ananasa, korica limuna, kandirana višnja
Rea Biondić (4 j razred) – 2. mjesto u kategoriji „DUGO PIĆE“ (priprema u šejkeru)
NAZIV BARSKE MJEŠAVINE: ORANGE MOUSE
RECEPTURA:
4 cl vigor vodka
3 cl peach tree liker
1 cl grenadina sirup
1 bž soka od limete
Nadoliti:
sok od crvene naaranče
Dekoracija: kumquat, sir, list ananasa
Danijel Horvat (3 f razred) – 1. mjesto u pripremi koktela „SLOBODNI STIL – FLAIR“
NAZIV MJEŠAVINE: BUNDEK
RECEPTURA:
2 cl vigor vodka (badel 1862)
2 cl triple sec (monin)
2 cl curaçao blue (marie brizard)
10 cl soka jabuka C (maraska)
Dekoracija:
Jabuka, kandirana višnja, list ananasa
Marko Višek (1 f razred) – 3. mjesto u pripremi koktela „SLOBODNI STIL – FLAIR“
NAZIV MJEŠAVINE: GRIČKI TOP
RECEPTURA:
3 cl vigor vodka
2 cl triple sec
1 cl grenadina
10 cl sok od crvene naranče
Dekoracija:
Naranča, kandirana višnja, list ananasa