« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Treće poglavlje Premium priče u organizaciji udruge za kulturu stola G.E.T. održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu.
Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. Ludbreški hren’ priznat je kao čuvana sorta i našao se na sortnoj listi Republike Hrvatske i Europske unije.
Uz ova je jela sommelier Ivan Maljevac sljubio vina ludbreške vinarije Stručić.
Učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta aktivno su sudjelovali u izvedbi. S Ivom Pehar, u kuhinji su aktivno i vrijedno pripremali jela budući kuhari, koje je predvodio stručni učitelj kuharstva Mato Đurović, a o serviranju su se brinuli budući konobari, koje je predvodio stručni učitelj posluživanja, Slavko Ratkajec. Svojim angažmanom učenici su zavrijedili pljesak okupljenih gastro kritičara i novinara te pokazali da ugostiteljska scena u Hrvatskoj ima budućnost.
Ostale slike možete pogledati u galeriji.