« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Četvrti dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku vode Daniel Berdais i Josipa Rupić, a započeo je pripremom već tradicionalnih sendviča u Zvijezdinom “Servisu za sendviče”. Današnja tema bila je hrvatska kuhinja pa su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislili tri verzije - lički, slavonski i ombolo...
Četvrti dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku vode Daniel Berdais i Josipa Rupić, a započeo je pripremom već tradicionalnih sendviča u Zvijezdinom “Servisu za sendviče”. Današnja tema bila je hrvatska kuhinja pa su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislili tri verzije - lički, slavonski i ombolo.
Slasne sendviče su pripremali stručni učitelj kuharstva Mato Đurović te njegovi učenici Josip Đurić, Luka Majhen, Jakov Jünker Đurić, Magdalena Preţec, Filip Rogić, Teo Čižić, Leon Ciprovec i Leon Mitrović.
Namirnice koje su koristili bili su lungić, kulen seka, šunka, trapist, rikula, Zvijezda majoneza i kajzerice.
Drago mi je da je grad Zagreb dobio ovu manifestaciju, a posebno mi je drago da će se poznatim kuharima u kuharskim showovima pridružiti i mladi iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb. Želimo potaknuti mlade na izbor strukovnih zanimanja važnih za Zagreb kao europsko turističko središte. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje i u nedjelju u 17 sati kada ću i ja pomoći srednjoškolcima u pripremi starozagrebačkih jela na roštilju - poručio je gradonačelnik.
Zajedno s učenicima Ugostiteljsko-turističkog učilišta slasna grill jela pripremali su poznati zagrebački ugostitelj i kuhar Zlatko Puntijar s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem.