« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Začin – što je to? E, pa za tridesetak naših učenika to nije bila nepoznanica.
Novinari UTU news-a organizirali su u auli škole interno natjecanje u prepoznavanju začina Pogodi tko sam kako bi učenici na zabavan način mogli pokazati svoje vještine. Natjecanje je započelo između turnusa 29. studenog 2018. u dva kruga.
Prvi krug je organiziran tako da su učenici prepoznavali svježe začinsko bilje – tu se našao origano, korijandar, komorač, matičnjak i ružmarin. Pet najtočnijih i najbržih natjecatelja pristupilo je drugom krugu gdje je naš pokrovitelj KOTANYI ustupio začine koje su natjecatelji kušali i mirisali. Riječ je bilo o kurkumi, paprici, kajenskom papru, muškatnom oraščiću, kimu i klinčiću. Nije bilo lako, ali naši su učenici to riješili te osvojili prigodne nagrade. Treće je mjesto osvojila Medina Emini, 3.s, drugo mjesto su podijelili Franjo Zobaj, 3.d i Sandro Štibel 2.h. Prvo mjesto i pehar osvojio je zasluženo Dominik Kovačićek, 3. d. Čestitamo!
Još jednom zahvaljujemo KOTANYI-ju što su podržali ovu školsku i novinarsku akciju. A vi koji ste propustili ovo natjecanje, uživajte u slikama ovdje.