« Veljača 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Školski odbor Ugostiteljsko-turističkog učilišta, Kombolova 2a Zagreb
raspisuje
NATJEČAJ
za upis polaznika za zanimanje:
1. KUHAR, KONOBAR I SLASTIČAR – I., II. i III. godina - 80 polaznika
2. TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST -180 polaznika
3.PREKVALIFIKACIJE U ZANIMANJE KUHAR,
KONOBAR I SLASTIČAR - 50 polaznika
Uvjeti:
pod AD 1) završena osnovna škola, neki od razreda srednjih škola,
navršenih 14 godina života
pod AD 2) svjedodžba I., II. i III. razreda i završna svjedodžba za
zaniman kuhar, konobar, slastičar ili neke druge završene
srednje škole
pod AD 3) završena osnovna škola, neki od razreda srednjih škola
svjedodžba I., II., III. IV. razreda i završna svjedodžba
srednje škole ili prijepis ocjena više ili visoke škole
Za upis je potrebno:
kuhar, konobar, slastičar
3. svjedodžba I., II., III. IV. razreda i završna svjedodžba srednje škole ili
prijepis ocjena više ili visoke škole
4. završna svjedodžba za zanimanje kuhar, konobar,slastičar
5. preslika domovnice
6. preslika rodnog lista
7. kopija osobne iskaznice
8. drugi uvjeti određeni programom ( potvrda nadležnog liječnika ili svjedodžba medicine rada)
Upis polaznika vršit će se:
I rok: od 03.07.2023. do 14.07.2023. godine- soba 108,
II rok od 01. 09. 2023. do 02. 10. 2023.
Početak nastave je 09.10.2023. godine.
Za ostale informacije obratiti se na telefon 091/46 46 672 ili 01/6687 745.
UPISI u prvi razred srednje škole:
Ugostiteljsko-turističko učilište vrši upise u prvi razred za zanimanja: KUHAR, KONOBAR ili SLASTIČAR i stjecanje srednje stručne spreme uz samostalno financiranje školarine.
Koji su uvjeti??
- Navršenih 14 godina ili više
- Želja za učenjem u odabranom zanimanju KUHAR, KONOBAR ili SLASTIČAR
- Završena osnovna škola
Sva nastava je klasično organizirana i učenici je polaze svaki dan od ponedjeljka do petka prema jutarnjem ili popodnevnom rasporedu. Također postoji i mogućnost instruktivno-konzultativne nastave za teorijske nastavne predmete. Polaznici upisani u prvi razred srednje škole za koje je nastava klasično organizirana su 14-16 godina starosti.
KOME SE OBRATITI ZA UPIS????
e-mail: utu.obrazovanjeodraslih@gmail.com ili
kontakt: 091/46 46 672; 01/ 66 87 745
NASTAVAK ŠKOLOVANJA
Ugostiteljsko-turističko učilište ima već dugu tradiciju upisa učenika iz kuharskih, konobarskih i slastičarskih zanimanja u 4. razred.
Upisom u 4. razred učenicima će biti omogućeno:
stjecanje zvanja: TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
izlazak na Državnu maturu i prijava na željeni fakultet
- uz stečeno zanimanje kuhara, konobara i slastičara, učenici dobijaju još jedno zanimanje i time im se otvaraju veće mogućnosti pri zapošljavanju.
KOME SE OBRATITI ZA UPIS????
e-mail: utu.obrazovanjeodraslih@gmail.com ili
kontakt: 091/46 46 672; 01/ 66 87 745
PREKVALIFIKACIJA
Ugostiteljsko-turističko učilište upisuje polaznike u programe prekvalifikacije za zanimanje KUHAR, KONOBAR, SLASTIČAR I TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
KOME SE OBRATITI ZA UPIS????
e-mail: utu.obrazovanjeodraslih@gmail.com ili
kontakt: 091/46 46 672; 01/ 66 87 745
U zadnje vrijeme prekvalifikacija je postala svjetlo na kraju tunela, prije svega za dugotrajno nezaposlene, no u školske se klupe nerijetko vraćaju i oni koje posao koji rade ne ispunjava. Sve je više i visokoobrazovanih koji su hrabro odlučili okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri.
Posljednjih je godina najveće zanimanje za prekvalifikaciju u kuhara i slastičara jer je potražnja za tim kadrovima velika te nezaposleni polaznici nerijetko dobiju posao već tijekom prekvalifikacije ili odmah nakon završetka školovanja.
Ako ste nezaposleni ili radite posao koji ne volite, neka vam ne budu godine prepreka jer nikada nije kasno za zaokret, a raditi ono što volite pravi je blagoslov.
Postupak prekvalifikacije započinje utvrđivanjem Vaše stručne spreme iz Vaših svjedodžbi srednje škole te se potom sastaje povjerenstvo za odlučivanje o priznavanju i potrebama polaganja razlikovnih ispita. Naglasak u programu stavljen je na pohađanje praktične nastave kuharstva, ugostiteljskog posluživanja ili slastičarstva te praktičnoj nastavi u ugostiteljskim objektima.
Polaznici se mogu prijaviti tijekom mjeseca srpnja i kolovoza, a upisi počinju nakon objave natječaja: rujan i listopad tekuće godine.
Dokumenti za upis: