preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hvar

Login
LOGO OŠ HVAR

            

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

KAD ZVONI?

    

E-DNEVNIK

Virtualna knjižnica Osnovne škole Hvar

Koliko je sati?

           

Dokumenti

GPiPR 2024./2025.

 

Kurikul 2024./2025.

 

Izvješće ravnateljice 2023./2024.

 

 

 

Kriteriji za ocjenu iz vladanja

                                             

                         

Školski razvojni plan 2024./2025.                               

 

 

 

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2013.

Ukupno: 355955
Ovaj mjesec: 445
Ovaj tjedan: 297
Danas: 36
PROJEKTI

Projekt Erasmus +Akreditacija

Projekt "Učenjem do poučavanja"

ŠKOSKI PROJEKTI

"Eko-patrola"

"Abeceda prevencije u OŠ Hvar"

"Razredni e-časopis"

 

Raspored sati

    ŠK.G 2024./2025.

   NIŽI RAZREDI

 

PRO  

Raspored sati | Gimnazija Dubrovnik

 

   ŠK.G 2024./2025.

VIŠI RAZREDI

RASPORED INFORMACIJA RAZREDNICI

ŠKOLSKA GODINA 2024./2025.   

                                                    

RASPORED INFORMACIJA - PREDMETNI UČITELJI

ŠKOLSKA GOD. 2024./2025.

                  

ZAHTJEVI - OBRASCI

                                                                                           

                                                                                                            

Djeca i internet

                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                        

                                                                                                                                        

 

Brze poveznice

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET ČLANOVA UČENIČKE ZADRUGE "FARIA" ULJARI POLJOPRIVREDNE ZADRUGE HVAR
Autor: Nada Jeličić, 7. 12. 2019.

       

U subotu 7.12.2019. članovi Učeničke zadruge Faria s učiteljicama Marjanom Tudor i Ivančicom Katušić Domančić, te učiteljem Zoranom Sansovićem, posjetili su uljaru Poljoprivredne zadruge Hvar, te se tom prilikom upoznali s načinima prerade maslina u maslinovo ulje.

Učenicima - zadrugarima pokazan je kompletan postupak tradicionalnog, ali moderniziranog, načina prerade maslina: od ulaska maslina u postrojenje, preko mljevenja maslina u mlinu, miješanja samljevene smjese, stavljanja na „športe“ (svojevrsni pleteni tanjuri), te tiještenja u presi. Nakon tiještenja ulje se odvaja od vode u uređaju koji se zove separator iz kojeg je teklo sviježe žuto-zeleno ulje. Neki učenici su i probali ulje te se uvjerili u njegov blag okus. Također je opisana i prerada maslina u ulje na noviji način putem centrifuge koja je zamjena za prešanje.

Učenička zadruga je od posjete imala i dodatnu korist, jer joj je donirano ovogodišnje mlado ulje koje će se upotrijebiti za izradu ekoloških proizvoda poput krema i sapuna. 

Na kraju obilaska novinarka radio Splita Vedrana Dedić intervjuirala je učenike o njihovom posjetu, te su njihove izjave i mišljenja emitirana u utorak 10.12.2019.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
Static HTML
RSS Reader
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET ČLANOVA UČENIČKE ZADRUGE "FARIA" ULJARI POLJOPRIVREDNE ZADRUGE HVAR
Autor: Nada Jeličić, 7. 12. 2019.

       

U subotu 7.12.2019. članovi Učeničke zadruge Faria s učiteljicama Marjanom Tudor i Ivančicom Katušić Domančić, te učiteljem Zoranom Sansovićem, posjetili su uljaru Poljoprivredne zadruge Hvar, te se tom prilikom upoznali s načinima prerade maslina u maslinovo ulje.

Učenicima - zadrugarima pokazan je kompletan postupak tradicionalnog, ali moderniziranog, načina prerade maslina: od ulaska maslina u postrojenje, preko mljevenja maslina u mlinu, miješanja samljevene smjese, stavljanja na „športe“ (svojevrsni pleteni tanjuri), te tiještenja u presi. Nakon tiještenja ulje se odvaja od vode u uređaju koji se zove separator iz kojeg je teklo sviježe žuto-zeleno ulje. Neki učenici su i probali ulje te se uvjerili u njegov blag okus. Također je opisana i prerada maslina u ulje na noviji način putem centrifuge koja je zamjena za prešanje.

Učenička zadruga je od posjete imala i dodatnu korist, jer joj je donirano ovogodišnje mlado ulje koje će se upotrijebiti za izradu ekoloških proizvoda poput krema i sapuna. 

Na kraju obilaska novinarka radio Splita Vedrana Dedić intervjuirala je učenike o njihovom posjetu, te su njihove izjave i mišljenja emitirana u utorak 10.12.2019.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju