SAT | VRIJEME |
Jutarnja smjena | |
1. | 7:45 - 8:30 |
2. | 8:35 - 9:20 |
3. | 9:25 - 10:10 |
VELIKI ODMOR 10:10 - 10:30 |
|
4. | 10:30 - 11:15 |
5. | 11:20 - 12:05 |
6. | 12:10 - 12:55 |
7. | 13:00 - 13:45 |
Popodnevna smjena | |
1. | 13:50 - 14:35 |
2. | 14:40 - 15:25 |
3. | 15:30 - 16:15 |
VELIKI ODMOR 16:15 - 16:35 |
|
4. | 16:35 - 17:20 |
5. | 17:25 - 18:10 |
6. | 18:15 - 19:00 |
7. | 19:05 - 19:50 |
Osnovne informacije:
Radno vrijeme:
pon, sri, pet 9:00 - 15:00
uto, čet 13:00 - 19:00
Knjižničarka
Nikolina Ćorković
mail: nikolina.corkovic@skole.hr
Tel.: 2756 000 (nakon uspostave poziva biraj 109)
mail: knjiznica.ssds@gmail.com
Mrežni katalog knjižnice
Ovdje provjeri koje knjige imamo u knjižnici i jesu li slobodne za posuditi (klikni za ulaz):
Pretražuj ga po autorima, naslovu, ključnim riječima...
Posudba knjiga
Zbirke građe
Više o pravilima korištenja knjižnice: Pravilnik o radu knjižnice SŠDS
"Čitajući knjige nećeš usavršiti vještinu življenja. Život je neobuhvatno protjecanje: opire se svakom određenju. Čitajući knjige nećeš doprijeti do istine. Sve što je napisano, izmišljeno je - stvarnost se ne pokorava riječima. Čitajući knjige nećeš postati ni sretniji ni bolji - ali knjige moraš čitati da bi sve to shvatio."
Miro Gavran
Svjetski dan hrane (World Food Day) obilježava se svake godine dana 16. listopada na dan osnutka Svjetske zdravstvene organizacije FAO (Food and Agriculture Organization).
FAO - Svjetsku zdravstvenu organizaciju osnovali su Ujedineni narodi 1945. godine. Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine i obilježava se od 1980. godine zbog toga što je hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba. Na taj dan se podsjeća na važnost hrane i na to da još uvijek u svijetu nema dovoljno hrane za sve.
Tema ovogodišnjeg obilježavanja je povezanost zdravlja ljudi s prehrambenim lancem, službeni naziv teme je “Sustainable Food Systems for Food Security and Nutrition” u prijevodu "Održivi prehrambeni sustavi u svrhu dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane“.
Poboljšavanje kvalitete u prehrambenom lancu predstavlja najveći izazov današnjih generacija. Zbog želje za što većom ekonomskom dobiti, kvaliteta hrane se smanjuje i taj trend je potrebno zaustaviti kroz povećanu kontrolu proizvođača hrane, distribucije i prodaje hrane kao i nadzor i ispitivanja hrane u laboratorijima.
Svjetski dan hrane obilježava se također radi jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi. Prema podacima koje je FAO - Svjetska zdravstvena organizacija objavila u svijetu gladuje oko 870 milijuna ljudi.
Ciljevi obilježavanja su sljedeći:
-potaknuti pozornost na proizvodnju hrane i stimulirati napore koje provode međunarodne i nacionalne institucije,
-potaknuti gospodarsku i tehničku suradnju među zemljama u razvoju,
-potaknuti sudjelovanje ljudi sa sela, a pogotovo žena u odlukama i aktivnostima koje utječu na njihov život,
-povećati svijest javnosti o problemu gladi u svijetu,
-promicati prijenos novih tehnologija među zemlje u razvoju,
-jačanje međunarodne i nacionalne solidarnosti u borbi protiv gladi,
-skrenuti pozornost na postignuća u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije.
Prigodnu brošuru o Svjetskom danu hrane za 2013. godinu možete preuzeti ovdje .
Tekst preuzet sa stranice http://www.svijet-kvalitete.com
Fotografije: internet