Piše MIRA ĆAĆIĆ, dipl. ing.
Praktična nastava za pekarska zanimanja bila je opće je poznat i teško rješiv problem jer se glavna proizvodnja u pekarstvu obavlja u noćnoj smjeni. Učenici su mogli raditi samo sporedne poslove i poslove čišćenja. Bilo je nemoguće realizirati plan i program praktične nastave.
Ideja o otvaranju školske pekarnice bila je stalno prisutna. Uvođenjem jedinstvenog modela obrazovanja sa vrlo velikim brojem sati praktične nastave, pekarska radionica postala je prijeko potrebna. Krenulo se u izradu projekta, nabavu opreme i osiguranje sredstava. Glavni nositelji većine aktivnosti bili su ravnatelj Jozo Bešlić, dipl. ing. te profesorice Mira Ćaćić, dipl ing, i Tatjana Abramović, dipl. ing. Savjetovali smo se sa stručnjacima TIM-ZIP-a iz sektora za projektiranje i opremanje mini pekarne, prikupljali važne informacije od iskusnih, lokalnih pekara. Pokušali smo pribaviti sredstva preko Cards-programa za opremanje strukovnih škola u čemu nam je nesebično pomogla Zdenka Ivkić, prof. Tražili smo povoljnu lokaciju, planirali raspored prostorija i opreme.
Unatoč brojnim teškoćama, uz financijsku pomoć Požeško-slavonske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta počelo je preuređenje i prenamjena derutnog prostora u zgradi školske ekonomije, nedaleko od glavne školske zgrade. Radovi su započeli početkom, a završili krajem 2006. godine. Tijekom 2007. godine nabavljena je oprema i proizvodnja je krenula 1. listopada 2007. Službeno otvaranje i puštanje u rad održano je 6. studenog iste godine. Svečanosti su prisustvovali učenici i profesori Poljoprivredno-prehrambene škole, te predstavnici društvenog i političkog života grada Požege.
Tako su, konačno, stvoreni uvjeti za kvalitetno i stručno osposobljavanje učenika za zanimanje pekar. Tridesetak učenika od prvog do trećeg razreda direktno je uključeno u proces proizvodnje različitih pekarskih proizvoda i to od pripreme sirovina preko zamjesa i obrade do pečenja. Svakodnevno se iz pekarske radionice šire primamljivi mirisi svježe pečenog kruha, raznih peciva, slasnih buhtla, toplih sendviča, pizza i drugih proizvoda.
» Foto-galerija školske pekarnice
Vremenik izradbe i obrane završnog rada
Kalendar polaganja ispita državne mature
Vremenik dopunskog rada i popravaka
Termini informativnih razgovora
2023.
Dokumentacija za natječaj Erasmus
Rezultati natječaja Erasmus+ 2023.
2019./2020.
Natječaj za mobilnost učenika
Rezultati natječaja Ersmus+ u 2019.
2018
Idemo u Portugal
Natječaj za mobilnost učenika
Rang lista učenika za Portugal
Jezične pripreme
Predstavljen projekt "Agromobilnost"
Europass životopis:
https://europass.cedefop.europa.eu/
Letak za upis učenika u 1. razred
Obavijesti za upis učenika u 1. razred
Vrijeme i mjesto upisa učenika u 1. razred
Slobodna mjesta za upis u 1.razred na jesenskom upisnom roku
Europska unija
Zajedno do fondova EU
PROJEKT
USPOSTAVA INFRASTRUKTURE RCK PANONIKA
Projekt je sufinancirala
Europska unija iz Europskog fonda
za regionalni razvoj
PROJEKT
USPOSTAVA REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI PANONIKA
Projekt je sufinancirala
Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Predstvaljeni projekti RCK Nastavničkom vijeću
Sastanak s nastavnicama partnerske Ekonomske škole
« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |