preskoči na sadržaj

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

 > Naslovnica
Vijesti

"Buča u prehrani"

Autor: Marija Marketanović Hadžić, 26. 5. 2018.

25. svibnja 2018. u organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatska i Veleučilišta u Požegi održan je 2. Znanstveno-stručni skup „Buča u prehrani“. Tom su prigodom predavanja održali predstavnici  Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, Medicinskog fakulteta u Rijeci, Bioinstituta Čakovec i drugi. Održana predavanja bila su na temu bučinog ulja, a tijekom pauze svi sudionici su imali priliku kušati prikladne proizvode koje sadrže buču, bučino ulje ili bučine sjemenke.

Skupu su prisustvovali i učenici Poljoprivredno-prehrambene škole iz 3.d (prehrambeni tehničar) u pratnji nastavnica Marije Marketanović Hadžić i Katarine Džalto. Među degustacijskim stolovima bio je i stol naše škole gdje su bili posluženi školski proizvodi s bučom: mramorni kolač s bučinima sjemenkama, namaz od bučinog ulja i sjemenki, jastučići s bučinom pogačom i nadjevom od maka i marmelade, pogačice s bučom te marmelada od buče, batata i naranče. Košare i pladnjevi su se vrlo brzo ispraznili, a uz ukusne zalogaje dijelili smo i recepte za koje smo imali brojne upite.




Vremenici 2023./2024.
Projekt mobilnosti
Upisi 2023./2024.
 
POPIS UDŽBENIKA

Projekt zajedno
DOKUMENTI ŠKOLE

Projekti

NATJECANJA

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Koji je tvoj najčešći razlog izostanka s nastave? (odaberi jedan odgovor)






Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata