preskoči na sadržaj

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

 > Naslovnica
Vijesti

Učenje temeljeno na suradnji i iskustvu - tema je tjestenina

Autor: Marija Grgić, 31. 5. 2023.

Naše učenice i i učenici, zanimanja prehrambeni tehničar često imaju nastavu na kojoj bi mnogi rado sudjelovali te nastavnice različitih stručnih predmeta povezuju nastavne sadržaje i surađuju kako bi znanja i vještine učenika bile što potpunija i sveobuhvatnija. Glavni ciljevi ovakvog oblika suradnje i učenja temeljenog na iskustvu je poticanje učenika na aktivno učenje, razvoj ključnih kompetencija kao i zalaganje za napredak učenika u timskom radu i suradnji. Tako je treći razred s nastavnicom Katarinom Džalto, dipl. ing. preh. teh. na vježbama iz tehnologije žitarica i pekarstva prvo pravio različite vrste tjestenine.

Napravili su tjesteninu za lazanje, gulaše, juhe, različite oblike makarona. Zatim su istu tjesteninu na vježbama iz kemije hrane s nastavnicom Mirom Ćaćić, dipl. ing. preh. teh. pripremali na različite načine kako bi dokazali kemijska svojstva proteina: bubrenje, denaturaciju i maillardove reakcije koje se događaju pri visokim temperaturama kada dolazi do potamnjivanja hrane. Pripremili su i različita ukusna jela - umak od gljiva i lazanje.
Buduće prehrambene tehničarke i tehničari rekli su nam da im je ovaj oblik nastave jako zanimljiv, a posebno degustacija pripremljene hrane.
 




Vremenici 2023./2024.
Projekt mobilnosti
Upisi 2023./2024.
 
POPIS UDŽBENIKA

Projekt zajedno
DOKUMENTI ŠKOLE

Projekti

NATJECANJA

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Koji je tvoj najčešći razlog izostanka s nastave? (odaberi jedan odgovor)






Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata