« Prosinac 2023 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Učenici naše škole, poglavito oni koji pohađaju razredni odjel 2.A, usmjerenje turističko-hotelijerski komercijalist, već drugu godinu za redom sudjeluju u projektu koji je posvećen proljetnom branju, pripremi i, općenito, korisnosti divljega zelja u prehrani.
Pod vodstvom gospođe Mladenke Puljiz, glavne organizatorice ovoga susreta kojoj i ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo na susretljivosti, učenici su u pratnji Anite Galić, Božene Pandže, Nevenke Rebić i Ane Tomas Tolić i ove godine na izvanučioničkoj terenskoj nastavi koja je dijelom održivoga obrazovanja planiranoga Školskim kurikulumom i Godišnjim planom i programom rada škole za šk. god. 2022./2023. odlučili iskoristiti lijepi dan u brdima Imotske krajine i naučiti kako priroda može biti izdašna u darivanju hrane i lijekova. Posebice su naučili prepoznavati kozju bradu, tratinčicu, volovsko uho, šurlin – pastirsku torbicu, metvicu, Lucinu picu, čičak, bljušt, češnjaču, divlji bob, lesandru, trputac, divlju mrkvu, kokošju volju, divlju maćuhicu, crni sljez, lobodu, vraninu nogu itd.
U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija s ovoga ugodnoga druženja.