International food project
Autor: Marija Deanković, 7. 12. 2012.
Krajem studenoga učenici 3.a, 3.b i 3.c razreda naše škole pod satovima engleskog jezika proveli su zadnju, najzabavniju etapu projekta o međunarodnim jelima.
Kao prvi zadatak, morali su pronaći recept za međunarodno jelo koje je po svemu drugačije od onoga što mi svakodnevno pripremamo i jedemo. Zadatak nije bio lagan, jer su morali pronaći jelo za čiju su pripremu potrebni sastojci koje mi ne koristimo, ili rijetko koristimo u našoj prehrani.
Drugi korak bio je pronalaženje svih potrebnih sastojaka, a treći, posljednji i najzabavniji korak bio je pripremanje toga jela kod kuće. Učenici su donijeli sva pripremljena jela na sat engleskog jezika, te smo imali lijepo druženje uz degustiranje raznih jela.
Tijekom degustacije učenici su bilježili što im se svidjelo ili nije svidjelo u novim jelima, a nakon toga pisali su esej u kojima su obrazložili dobre i loše strane pripremanja i uključivanja međunarodnih jela u našu svakodnevnu prehranu.
Na fotografijama možete vidjeti djelić atmosfere sa naših degustatorskih sati.
Autorica članka i fotografija: prof. Mirta Kos Kolobarić
Šk. god. 2023./2024.
VAŽNO. Obratite pažnju na odabir udžbenika iz stranih jezika (1. strani jezik - nastavljači i 2. strani jezik - početnici) te izbornih predmeta vjeronauka ili etike.