preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet Festivalu kave i čokolade Zagreb Coffee & Chocofest 2016

Autor: Marija Deanković, 19. 2. 2016.

U Zagrebu se sredinom veljače, baš oko dana zaljubljenih -Valentinova, održava jedno vrlo slatko i zanimljivo događanje - Festival kave i čokolade Zagreb Coffee & Chocofest.

Učenici naše Ekonomsko-birotehničke škole - 1. E (hotelijersko-turistički tehničar) i 1. F razreda (prodavači) bili su u jednodnevnom posjetu 5. Festivalu kave i čokolade. Festival je organizirala agencija  Tvornica događaja od 11. do 14. veljače 2016. u festivalskom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na sajmu su se mogli vidjeti najnoviji trendovi u industriji kave i čoklade.

Cilj našeg posjeta Festivalu kave i čokolade je bio upotpuniti i proširiti strukovna znanja o čokoladi i kavi, tim vrlo značajnim svakodnevnim potrošnim proizvodima u kućanstvu, odnosno trgovini i ugostiteljstvu. Cilj festivala je predstavljanje najboljih hrvatskih i svjetskih čokolada i kava te najnovijih trendova u gastronomiji i industriji kave i čokolade. A iznimno velik broj posjetitelja dokaz je opravdanosti ovog festivala.

Uz raznovrsni program, promocije, degustacije čokolade i kave, prezentacije izrade čokoladnih vrhunskih delicija, moglo se u prigodnoj prodaji kupiti puno toga: čokoladne praline različitog oblika i okusa, različiti primjeri ručne izrade svakidašnjih predmeta poput mobitela, štikli, ruževa za usne, različitih alata, te za Valentinovo pomno osmišljena i kreirana srca. Zapaženi su i proizvodi bez glutena i mlijeka i bez dodanog rafiniranog  šećera te prve hrvatske čokolade sa ekološkim certifikatom proizvedene  u Hrvatskoj koju potpisuje Nadalina iz Splita. A i za svog kućnog ljubimca mogle su se naći posebne čokoladne delicije. Ondje se moglo kušati neke od najfinijih čokolada i najboljih kava i napitaka. Poruke prijateljstva omogućio je štand Barcaffe.

Saznali smo i neke zanimljivosti o povezanosti kave i čokolade koje do tada nismo znali kao na primjer, da će čajna žličica tamne čokolade espressu dati poseban okus, a gorčinu u kavi najbolje će razbiti mliječna čokolada. Čokoladu je dobro kombinirati i s vinom i žestokim pićima.

I na kraju ovih slatkih i prigodnih događanja možemo reći da nam je potebna samo ljubav, no povremeno ne škodi ni malo čokolade. Ništa ne može smekšati srce kao dobra čokolada.

                                                                               Ana  Mladinović, dipl. ing.




Virtualna šetnja školom

Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

Šk. god. 2023./2024.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

VAŽNO. Obratite pažnju na odabir udžbenika iz stranih jezika (1. strani jezik - nastavljači  i 2. strani jezik - početnici) te izbornih predmeta  vjeronauka ili etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju