Obilježen 20. listopada - Dan jabuke
Autor: Administrator , 13. 9. 2008.
Odličnog okusa, bogata vitaminima i hranjivim sastojcima - jabuka, sigurno zaslužuje da je zovemo kraljicom voćaka, a kako 20. listopada obilježavamo Dan jabuka, poklonit ćemo njezinom visočanstvu zasluženo mjesto.
ZAŠTO JESTI JABUKE?
1. Jedna jabuka sadrži svega 40 Kcal
2. Jabuke su izvrstan izvor vlakana, koja smanjuju kolesterol i potpomažu probavu.
3. Sirove jabuke sadrže 80 % vode i ne sadrže masnoću.
4. Jabuke sadrže važan mineral- kalij, koji je potreban za regulaciju ravnoteže vode u organizmu i mišićnu funkciju
5. Jabuke su dobar izvor vitamina
6. Jedna jabuka osigurava 1/5 dnevnih potreba za voćem i povrćem
7. Jabuka sadrži 8-14 % prirodnog voćnog šećera koji će vam dati energiju na zdrav način
8. Od svih vrsta voća i u narodnoj medicini drugih naroda jabuka je najcjenjenija
3 JABUKE NA DAN SMANJUJU RIZIK ZA INFARKT
Slike sa obilježavanja Dana jabuke pogledajte u našoj foto - galeriji - www.ss-gospodarska-vz.skole.hr/fotogalerija !