Čestitke na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom kulinarskom kupu
Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 2. 2019.
Pripremajući se punih šest mjeseci za najveći kulinarski kup na svijetu, Regionalni tim Varaždinske županije osvaja brončanu medalju. Medalja je sjajnija tim više što su tim činili bivši učenici Gospodarske škole Varaždin, Marin Pozder, Marin Sambolek, Ivan Tomas i Vanja Orban, ali i učenik koji još uvijek sjedi u klupi naše škole, Karlo Štorga. Kako je izgledalo natjecanje i što se finog pripremalo otkriva nam naš Karlo Štorga, učenik 2.v razreda.
Od 24. do 28. studenog 2018. godine u Luxemburgu je održan Svjetski kuharski kup u sklopu sajma „EXPOGAST“. Sudjelovalo je više od 3000 kuhara iz 76 različitih zemalja. Hrvatsku je predstavljao Nacionalni tim Republike Hrvatske, Regionalni tim Varaždinske županije i nekoliko individualnih natjecatelja. Ja sam bio član Regionalnog tima koji je osvojio brončanu medalju. Zadatak nam je bio pripremanje hladnog stola veličine 3x3m, a sastojao se od hladne plate, četiri različita fingerfooda, tri različita predjela, svečanog jelovnika od pet slijedova, četiri deserta i četiri petita. Koristili smo autohtone namirnice varaždinskog kraja (buču, bučino ulje, fazana, varaždinsko zelje). U šest mjeseci priprema odradili smo pet treninga. U Luxemburgu smo četiri dana pripremali i peti dan izlagali svoje radove. Bilo je vrlo naporno, ali naš trud se na kraju isplatio i osvojili smo brončanu medalju koja nam je dala vjetar u leđa i još više volje za daljnji rad!