Dani hrvatskog kulinarstva
Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 12. 2019.
Hrvatski kuharski savez organizira je 13. Izdanje Dani hrvatskog kulinarstva , najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj, koja okuplja kuhare i slastičare s područja RH Dani Hrvatskog kulinarstva održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske , gđe, Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva Turizma u trajanju od 18- 22. Studenog u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama . Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke , poticanje interesa za deficitarna zanimanja , podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj , svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke i promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.
18. i 19. Studenog se održalo tradicionalno natjecanje učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola Kamelija kup koji se školuju za zanimanje kuhar / slastičar
Na natjecanju su sudjelovali Karlo Štorga i Lorena Šoš 3v, mentor Mirjana Habek. Učenici su osvojili 4 mjesto.
Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima.