preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA HRANE I ZDRAVE PREHRANE I SVJETSKOG DANA KUHARSTVA

Autor: Administrator , 20. 10. 2011.

U razdoblju od 3. 10. 2011. do 27. 10. 2011. u  okviru Projekta MJESEC ZDRAVE HRANE u Gospodarskoj školi osmislili smo različite sadržaje i aktivnosti kojima želimo obilježiti Svjetski dana hrane te ukazati na važnost  zdrave prehrane.

 

 


Cjelokupne aktivnosti osmislile su profesorice iz Vijeća prirodne grupe predmeta, a realiziraju ih u suradnji s drugim profesorima i učenicima škole.

Kroz edukativne listiće i prigodno uređene panoe u prostoru škole,  do sada smo obilježili tjedan mlijeka i tjedan vegetarijanstva, a u planu su još tjedan zdrave prehrane i tjedan voća i povrća.

Naša kolegica, i sama vegetarijanka, profesorica Dubravka Kunić je, za učenike i djelatnike, održala u školskoj knjižnici zanimljivo i poticajno predavanje o vegetarijanstvu i vegetarijanskoj prehrani.

   

 

Obilježen je i Dan kruha, a za to su se pobrinuli učenici kuhari i njihovi nastavnici priredivši izložbu s obiljem krušnih proizvoda i slikovni prikaz kako nastaju PIZZA i KLIPIĆI, a uz tjedan voća i povrća pripremaju kolače od kraljice voća – jabuke.

Kako bi ova akcija, osim edukativnih sadržaja imala i onaj humanitarni, svaki smo tjedan prikupljali hranu za potrebe kuhinje VARAŽDINSKOG CARITASA. Odaziv učenika u akciji je izuzetno velik i hvale vrijedan, te je prikupljeno uistinu mnogo različite i raznolike hrane na što smo posebno ponosni.

   

Projekt MJESEC ZDRAVE HRANE u Gospodarskoj školi prigodno smo završili u četvrtak, 27. 10. 2011. g. Za vrijeme velikog odmora, u glavnom holu škole, ponudili smo učenicima i djelatnicima mali zdravi obrok – kruh s raznovrsnim sirnim namazima po vlastitoj recepturi, kolače i peciva te degustaciju vegetarijanskih i veganskih jela.  Sav kruh, pecivo i kolače donirala nam je PEKARA EDI iz Nedeljanca, na čemu smo neizmjerno zahvalni.

 

 

Istovremeno, u praktikumu naše škole povodom Međunarodnog dana kuhara održana je kuharska prezentacija "Održivi razvoj kuhinje". U organizaciji HKS-a održali su je vrsni hrvatski kuhari Marija Denžić i Željko Bešenić iz hotela Minerva te Božena Pijanec iz varaždinske Opće bolnice. Učenici kuhari Gospodarske škole tom su prilikom od iskusnih kolega mogli mnogo naučiti.

 

 

 








Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova?



 

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju