Dani hrvatskog kulinarstva – 12. Kamelija kup u Varaždinskim Toplicama
Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 4. 2022.
Četverodnevna manifestacija Dani hrvatskog kulinarstva započela je u ponedjeljak 4. travnja i održava se u kongresnoj dvorani Hotela Minerva, a kuhari i slastičari svoje su vještine, kreativnost i poznavanje tehnika odmjerili u nekoliko kategorija. Učenicima srednjih strukovnih škola pružila se prilika pred žirijem pokazati naučene tehnike i novi pristup kulinarskom izričaju natjecanjem u kategorijama 12. Kamelija kupa, a najbolji su osvojili vrijedne nagrade brojnih sponzora, između ostalog stipendije visokoga kulinarskog učilišta Aspira. Na natjecanju su se predstavile tri učenice iz Gospodarske škole Varaždin pod mentorstvom prof. Nevenke Bosilj. Učenice 3.v razreda, smjera kuhar, Valerija Bunić i Dijana Ignac osvojile su 2. mjesto za slano jelo te učenica Izabel-Leona Kolman 4. mjesto u kategoriji slastice. Čestitamo našim učenicama i mentorici!