Earth in Mind: FoodPrint – školski projekt u sklopu Europske godine mladih
Autor: Barbara Dukarić, 9. 3. 2023.
U srijedu 08.ožujka 4. i 5 sat u školskoj knjižnici ponovo su predstavljene aktivnosti u sklopu projekta Earth in Mind: FoodPrint koji se provodi u Europskoj godini mladih. Tema našeg projekta je Klima i okoliš, a ciljevi za mlade s kojima je projekt povezan jest Održiva zelena Europa. Cilj Europske godine mladih je ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Projekt je ovaj put predstavljen učenicima iz 1.a, 1.h, 2.a, 2.k, 3.a, 3.g, 3.h, 3.k, 4.h, 4.k i 4.n razreda.
Školski projekt započeli smo u rujnu i njegove aktivnosti polako privodimo kraju. Nakon što su učenici pretražili fond školske knjižnice i mrežne izvore, i pripremali se za istraživački rad, sudjelovali su u radionici izrade PowerPoint prezentacije i citiranja literature. Nakon toga pripremili su prezentaciju u kojoj su istražili teme:
- Utjecaj uzgoja, proizvodnje, transporta i skladištenja hrane na okoliš s osvrtom na prirodne resurse, onečišćenja i stakleničke plinove
- Problem bacanja hrane i kako ga smanjiti
- Veganska prehrana
- Hrana budućnosti
U projektu sudjeluju učenici Ana Mihin 3.n, Max Vitez Tišljar 3.n, Dea Majhen 2.n, Lana Košić 2.n, Matija Kuzmić 2.n, Karla Rodeš 3.n, Franja Sokol 3.n i Tara Vidak 3.n. koji su pripremili i pitanja za izradu upitnika o prehrambenim navikama učenika Gospodarske škole i kahoot kviz s 20 pitanja koja prate sadržaj prezentacije.
Mentorice su Vanja Perši, prof. i Barbara Dukarić, knjižničarka.
Projekt se provodi na engleskom jeziku.
Galerija slika: