3. MEĐUNARODNA GASTRO IZLOŽBA
Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 10. 2013.
U hotelu Turist održana je 15. listopada 2013. godine 3. MEĐUNARODNA GASTRO IZLOŽBA na kojoj je Gospodarska škola Varaždin dobila priznanje za sudjelovanje i izniman doprinos promociji i popularizaciji gastronomije.
Velik broj restorana iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske izložili su najkvalitetniju ponudu svog gastronomskog, vinskog i slastičarskog umijeća u hotelu Turist na 3. MEĐUNARODNOJ GASTRO IZLOŽBI u utorak, 15. listopada 2013. godine. Izložba je izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a Gospodarska škola Varaždin je dobila priznanje za sudjelovanje i izniman doprinos promociji i popularizaciji gastronomije.
Učenici 3.V razreda, Nikola Blaži, Nikola Domislović i Aleksandra Ožeg, su pod vodstvom nastavnice Nevenke Bosilj pripremili izvorna hrvatska jela, dok je nastavnica Mirjana Habek s ostatkom 3.V razreda sudjelovala na okruglom stolu. Svečanosti je prisustvovala i ravnateljica Katica Kalogjera Novak, a uoči izložbe je održan okrugli stol na kojem su vrhunski kulinarski znalci Veljko Barbieri i Damir Crleni govorili o specifičnostima autohtone kuhinje hrvatskih krajeva te održali predavanja pod nazivom „Hrvatska kulinarska baština – autohtona kuhinja Hrvatske“ te „Utjecaj europske kuhinje na hrvatsku kuhinju“.
Marina Sokol, pedagoginja pripravnica