REGIONALNO NATJECANJE GASTRO 2015.
Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 3. 2015.
REZULTATI NATJECANJA
U daljnjem tekstu možete pročitati konačne rezultate održanog Gastro natjecanja 26.02.2015. u Gospodarskoj školi Varaždin
DISCIPLINA 1.Pripremanje menija (4 osobe)
-Hladno predjelo: proljetna piletina sa smokvama i maslinama u hladnom umaku od rajčice
-Krem juha od graška sa poširanim jajima
-Glavno jelo s prilogom: pečeni ramstek sa začinskim biljem u bijeloj pjeni, pirjani kupus u crvenom vinu, cvijetača i brokula u palenti
-Desert: kruške i jabuke u finom prhkom tijestu sa kremom od vanilije
Tomašković Mateja 3Z, osvojeno 1.mjesto
Mentorica: prof. Nevenka Bosilj
DISCIPLINA 3. Pripremanje hladnog slanog izloška (6+1 osoba)
Proljetni morski trio
Učenica: Valentina Oreški, osvojeno 1.mjesto
Mentorica: prof. Nevenka Bosilj
Učenici naše škole natjecali su se u tri hotelijerske discipline i postigli odlične rezultate.
Učenica 4.H razreda Andrijana Lelkić osvojila je 2. mjesto u disciplini 7-Poslovanje putničke agencije, dok je učenica Asja Gorski osvojila 3. mjesto u disciplini 6-Poslovanje recepcije hotela. Učenica 3.H razreda Dalija Poustecki u disciplini 8.-Predstavljanje turističke destinacije osvojila je 8. mjesto.
Na državno natjecanje plasirale su se učenice Andrijana Lelkić i Asja Gorski.
Mentor učenicama je Nataša Roginek dipl.oec, a učenice su na engleskom jeziku pripremale Alma Delija prof. i Sandra Piskač prof.