preskoči na sadržaj
Natječaj

NAGRAĐENI RECEPTI NAŠIH UČENIKA - UČENIČKA ZADRUGA TRGOFLORES I POMOĆNI CVJEĆARI

 


Čestiamo našem Domagoju, UZ Trgoflores i mentoricama!

opširnije: https://hr-hr.facebook.com/pg/gradska.knjiznica.sibenik/posts/?ref=page_internal

http://www.knjiznica-sibenik.hr

 

 

 

Donosimo i nagrađene recepte, ako ih želite isprobati.

 

MOTAR SA SLANOM RIBOM 

50 dag motara 

0, 5 dcl maslinovog ulja 

7 slanih srdela 

1 žlica kapara  

sol, papar 

 

Postupak: motar očistite i operite, kuhajte ga nekoliko minuta u obilnoj količini vode dok ne omekša i  procijedite ga. U kuhani motar dodati nasjeckane filete slanih sredela ili inćuna, kapare, maslinovo ulje te sol i papar po želji. Može se dodati kuhani krumpir te tvrdo kuhana jaja koje smo narezali na komadiće. 

 

DOMAGOJ ŽIVKOVIĆ 3 E, SŠ. LOVRE MONTIJA, KNIN, Recept je iz bilježnice moje majke Anite Živković. Njoj je recept usmenom predajom dala prijeteljica Radovčić Marija koja je recept dobila od svoje bake 1980., otok Kaprije.

 

 

ĆUPTER

Sastojci:

10 l mošta

0, 5 kg izribanih jabuka

10 dag  isjeckanih badema ili oraha

1 kg šećera

1 kg pšenične krupice

25 dag  krušnih mrvica

korica 1 limuna

 

Priprema:

Mošt kuhati dok ne iskuha do pola, zatim dodati šećer i pšeničnu krupicu, jabuke, isjeckane bademe ili orahe te koricu limuna. Kuhati još pola sata. Na latu (limenoj posudi) prostrti vlažnu gazu i preko nje proliti smjesu. Pustiti 2-3 dana da se osuši, zatim rezati na kocke. Kocke se mogu uvaljati u brašno (danas šećer u prahu ) i nizati na špagu ili čuvati u kartonskim kutijama, može se dodati poneki list lovora kako bi čupter bio zaštićen od insekata. Ova slastica svojedobno je bila zamjena za slatkiše i kolače.

 

Učenička zadruga Trgoflores, SŠ Lovre Montija Knin

Recept smo dobili od bake Marte Amanović iz sela Vrbnik kod Knina. Ona nam je rekla da je recept dobila od svoje majke Stane Vukadin 1950. godine, a njena majka je dobila od svoje.

 

 


Izvor: Gradska knjižnica Juraj Šišgorić - Šibenik; Vedrana Čačić i Ivana Franjkić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Vujević   datum: 23. 5. 2022.

Vijesti

NAGRAĐENI RECEPTI NAŠIH UČENIKA - UČENIČKA ZADRUGA TRGOFLORES I POMOĆNI CVJEĆARI

 


Čestiamo našem Domagoju, UZ Trgoflores i mentoricama!

opširnije: https://hr-hr.facebook.com/pg/gradska.knjiznica.sibenik/posts/?ref=page_internal

http://www.knjiznica-sibenik.hr

 

 

 

Donosimo i nagrađene recepte, ako ih želite isprobati.

 

MOTAR SA SLANOM RIBOM 

50 dag motara 

0, 5 dcl maslinovog ulja 

7 slanih srdela 

1 žlica kapara  

sol, papar 

 

Postupak: motar očistite i operite, kuhajte ga nekoliko minuta u obilnoj količini vode dok ne omekša i  procijedite ga. U kuhani motar dodati nasjeckane filete slanih sredela ili inćuna, kapare, maslinovo ulje te sol i papar po želji. Može se dodati kuhani krumpir te tvrdo kuhana jaja koje smo narezali na komadiće. 

 

DOMAGOJ ŽIVKOVIĆ 3 E, SŠ. LOVRE MONTIJA, KNIN, Recept je iz bilježnice moje majke Anite Živković. Njoj je recept usmenom predajom dala prijeteljica Radovčić Marija koja je recept dobila od svoje bake 1980., otok Kaprije.

 

 

ĆUPTER

Sastojci:

10 l mošta

0, 5 kg izribanih jabuka

10 dag  isjeckanih badema ili oraha

1 kg šećera

1 kg pšenične krupice

25 dag  krušnih mrvica

korica 1 limuna

 

Priprema:

Mošt kuhati dok ne iskuha do pola, zatim dodati šećer i pšeničnu krupicu, jabuke, isjeckane bademe ili orahe te koricu limuna. Kuhati još pola sata. Na latu (limenoj posudi) prostrti vlažnu gazu i preko nje proliti smjesu. Pustiti 2-3 dana da se osuši, zatim rezati na kocke. Kocke se mogu uvaljati u brašno (danas šećer u prahu ) i nizati na špagu ili čuvati u kartonskim kutijama, može se dodati poneki list lovora kako bi čupter bio zaštićen od insekata. Ova slastica svojedobno je bila zamjena za slatkiše i kolače.

 

Učenička zadruga Trgoflores, SŠ Lovre Montija Knin

Recept smo dobili od bake Marte Amanović iz sela Vrbnik kod Knina. Ona nam je rekla da je recept dobila od svoje majke Stane Vukadin 1950. godine, a njena majka je dobila od svoje.

 

 


Izvor: Gradska knjižnica Juraj Šišgorić - Šibenik; Vedrana Čačić i Ivana Franjkić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Vujević   datum: 23. 5. 2022.

Rezultati Županijskog natjecanja iz kemije

      Županijsko natjecanje iz kemije održano je 3.3.2023. godine u OŠ Skradin.​

Na Županijsko natjecanje iz kemije u znanju pozvano je 37 učenika, 28 učenika iz OŠ i 9 učenika iz SŠ.

U prilogu se nalaze rezultati za sve razrede.

Svim učenicima i njihovim mentorima čestitke na ostvarenom rezultatu!

Hvala OŠ Skradin na gostoprimstvu!

 

 

Marijana Zaninović, prof.

Predsjednica Županijskog porvjerenstva za provedbu natjecanja iz kemije

Humanitarna akcija ambasadora EPAS programa

Dragi učenici i učenice, poštovane kolegice i kolege,

vjerujemo da ste primijetili rozi plakat po školi 😊

Plakat su izradile Andrea i Dora učenice 2.a razreda i njime najavljujemo početak humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za djecu i mlade s Downovim sindromom - korisnike Centra Juraj Bonači (podružnica Sinj).

Promičući europske vrijednosti sloboda, zajedništvo, jednakost, inkluzivnost, a pod sloganom EU „Ujedinjeni u različitosti“ pozivamo vas da donirate 1€!

Unaprijed hvala,

učenici ambasadori programa EPAS škola i njihovi voditelji!

 

 

https://www.worlddownsyndromeday.org/

vijesti_01

NAGRAĐENI RECEPTI NAŠIH UČENIKA - UČENIČKA ZADRUGA TRGOFLORES I POMOĆNI CVJEĆARI

 


Čestiamo našem Domagoju, UZ Trgoflores i mentoricama!

opširnije: https://hr-hr.facebook.com/pg/gradska.knjiznica.sibenik/posts/?ref=page_internal

http://www.knjiznica-sibenik.hr

 

 

 

Donosimo i nagrađene recepte, ako ih želite isprobati.

 

MOTAR SA SLANOM RIBOM 

50 dag motara 

0, 5 dcl maslinovog ulja 

7 slanih srdela 

1 žlica kapara  

sol, papar 

 

Postupak: motar očistite i operite, kuhajte ga nekoliko minuta u obilnoj količini vode dok ne omekša i  procijedite ga. U kuhani motar dodati nasjeckane filete slanih sredela ili inćuna, kapare, maslinovo ulje te sol i papar po želji. Može se dodati kuhani krumpir te tvrdo kuhana jaja koje smo narezali na komadiće. 

 

DOMAGOJ ŽIVKOVIĆ 3 E, SŠ. LOVRE MONTIJA, KNIN, Recept je iz bilježnice moje majke Anite Živković. Njoj je recept usmenom predajom dala prijeteljica Radovčić Marija koja je recept dobila od svoje bake 1980., otok Kaprije.

 

 

ĆUPTER

Sastojci:

10 l mošta

0, 5 kg izribanih jabuka

10 dag  isjeckanih badema ili oraha

1 kg šećera

1 kg pšenične krupice

25 dag  krušnih mrvica

korica 1 limuna

 

Priprema:

Mošt kuhati dok ne iskuha do pola, zatim dodati šećer i pšeničnu krupicu, jabuke, isjeckane bademe ili orahe te koricu limuna. Kuhati još pola sata. Na latu (limenoj posudi) prostrti vlažnu gazu i preko nje proliti smjesu. Pustiti 2-3 dana da se osuši, zatim rezati na kocke. Kocke se mogu uvaljati u brašno (danas šećer u prahu ) i nizati na špagu ili čuvati u kartonskim kutijama, može se dodati poneki list lovora kako bi čupter bio zaštićen od insekata. Ova slastica svojedobno je bila zamjena za slatkiše i kolače.

 

Učenička zadruga Trgoflores, SŠ Lovre Montija Knin

Recept smo dobili od bake Marte Amanović iz sela Vrbnik kod Knina. Ona nam je rekla da je recept dobila od svoje majke Stane Vukadin 1950. godine, a njena majka je dobila od svoje.

 

 


Izvor: Gradska knjižnica Juraj Šišgorić - Šibenik; Vedrana Čačić i Ivana Franjkić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Vujević   datum: 23. 5. 2022.

 

             

1

 

vijesti_2

NAGRAĐENI RECEPTI NAŠIH UČENIKA - UČENIČKA ZADRUGA TRGOFLORES I POMOĆNI CVJEĆARI

 


Čestiamo našem Domagoju, UZ Trgoflores i mentoricama!

opširnije: https://hr-hr.facebook.com/pg/gradska.knjiznica.sibenik/posts/?ref=page_internal

http://www.knjiznica-sibenik.hr

 

 

 

Donosimo i nagrađene recepte, ako ih želite isprobati.

 

MOTAR SA SLANOM RIBOM 

50 dag motara 

0, 5 dcl maslinovog ulja 

7 slanih srdela 

1 žlica kapara  

sol, papar 

 

Postupak: motar očistite i operite, kuhajte ga nekoliko minuta u obilnoj količini vode dok ne omekša i  procijedite ga. U kuhani motar dodati nasjeckane filete slanih sredela ili inćuna, kapare, maslinovo ulje te sol i papar po želji. Može se dodati kuhani krumpir te tvrdo kuhana jaja koje smo narezali na komadiće. 

 

DOMAGOJ ŽIVKOVIĆ 3 E, SŠ. LOVRE MONTIJA, KNIN, Recept je iz bilježnice moje majke Anite Živković. Njoj je recept usmenom predajom dala prijeteljica Radovčić Marija koja je recept dobila od svoje bake 1980., otok Kaprije.

 

 

ĆUPTER

Sastojci:

10 l mošta

0, 5 kg izribanih jabuka

10 dag  isjeckanih badema ili oraha

1 kg šećera

1 kg pšenične krupice

25 dag  krušnih mrvica

korica 1 limuna

 

Priprema:

Mošt kuhati dok ne iskuha do pola, zatim dodati šećer i pšeničnu krupicu, jabuke, isjeckane bademe ili orahe te koricu limuna. Kuhati još pola sata. Na latu (limenoj posudi) prostrti vlažnu gazu i preko nje proliti smjesu. Pustiti 2-3 dana da se osuši, zatim rezati na kocke. Kocke se mogu uvaljati u brašno (danas šećer u prahu ) i nizati na špagu ili čuvati u kartonskim kutijama, može se dodati poneki list lovora kako bi čupter bio zaštićen od insekata. Ova slastica svojedobno je bila zamjena za slatkiše i kolače.

 

Učenička zadruga Trgoflores, SŠ Lovre Montija Knin

Recept smo dobili od bake Marte Amanović iz sela Vrbnik kod Knina. Ona nam je rekla da je recept dobila od svoje majke Stane Vukadin 1950. godine, a njena majka je dobila od svoje.

 

 


Izvor: Gradska knjižnica Juraj Šišgorić - Šibenik; Vedrana Čačić i Ivana Franjkić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Vujević   datum: 23. 5. 2022.

2

vijesti_3

NAGRAĐENI RECEPTI NAŠIH UČENIKA - UČENIČKA ZADRUGA TRGOFLORES I POMOĆNI CVJEĆARI

 


Čestiamo našem Domagoju, UZ Trgoflores i mentoricama!

opširnije: https://hr-hr.facebook.com/pg/gradska.knjiznica.sibenik/posts/?ref=page_internal

http://www.knjiznica-sibenik.hr

 

 

 

Donosimo i nagrađene recepte, ako ih želite isprobati.

 

MOTAR SA SLANOM RIBOM 

50 dag motara 

0, 5 dcl maslinovog ulja 

7 slanih srdela 

1 žlica kapara  

sol, papar 

 

Postupak: motar očistite i operite, kuhajte ga nekoliko minuta u obilnoj količini vode dok ne omekša i  procijedite ga. U kuhani motar dodati nasjeckane filete slanih sredela ili inćuna, kapare, maslinovo ulje te sol i papar po želji. Može se dodati kuhani krumpir te tvrdo kuhana jaja koje smo narezali na komadiće. 

 

DOMAGOJ ŽIVKOVIĆ 3 E, SŠ. LOVRE MONTIJA, KNIN, Recept je iz bilježnice moje majke Anite Živković. Njoj je recept usmenom predajom dala prijeteljica Radovčić Marija koja je recept dobila od svoje bake 1980., otok Kaprije.

 

 

ĆUPTER

Sastojci:

10 l mošta

0, 5 kg izribanih jabuka

10 dag  isjeckanih badema ili oraha

1 kg šećera

1 kg pšenične krupice

25 dag  krušnih mrvica

korica 1 limuna

 

Priprema:

Mošt kuhati dok ne iskuha do pola, zatim dodati šećer i pšeničnu krupicu, jabuke, isjeckane bademe ili orahe te koricu limuna. Kuhati još pola sata. Na latu (limenoj posudi) prostrti vlažnu gazu i preko nje proliti smjesu. Pustiti 2-3 dana da se osuši, zatim rezati na kocke. Kocke se mogu uvaljati u brašno (danas šećer u prahu ) i nizati na špagu ili čuvati u kartonskim kutijama, može se dodati poneki list lovora kako bi čupter bio zaštićen od insekata. Ova slastica svojedobno je bila zamjena za slatkiše i kolače.

 

Učenička zadruga Trgoflores, SŠ Lovre Montija Knin

Recept smo dobili od bake Marte Amanović iz sela Vrbnik kod Knina. Ona nam je rekla da je recept dobila od svoje majke Stane Vukadin 1950. godine, a njena majka je dobila od svoje.

 

 


Izvor: Gradska knjižnica Juraj Šišgorić - Šibenik; Vedrana Čačić i Ivana Franjkić

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Vujević   datum: 23. 5. 2022.

Projekt o darovitosti

Poticanje darovitosti - Lovre Montija


Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/


Školski kalendar 23/24


Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55

Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 478062
Danas: 25




preskoči na navigaciju