Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.
I učenici naše škole bili su uključeni u projekt Živjeti zdravo -povrtni tjedan. Ovaj put smo posebnu pažnju usmjerili na zdravi doručak. Na jelovniku se nalazilo i povrće te su učenici svaki dan ocjenjivali jela. Uglavnom su ocjene bile pozitivne jer salate uz jelo imaju već duže na tanjuru, ali variva su veliki problem.
U tjednu od 11. do 15. listopada 2021. učenici prvog razreda su slušali predavanje o zdravoj prehrani i važnosti povrća. Saznali su kako se povrće dijeli po bojama, koja je važnost redovitog unošenja povrća za naš organizam, pridruživali su imena sličicama povrća, razvrstavali su povrće po boji i izradili dugu od povrća.
Učenici od 2. do 4. razreda su učili o zdravoj prehrani i važnosti povrća te su razgovarali o tome koja količina pojedinih namirnica se treba nalaziti na tanjuru. Na kraju su nacrtali svoj tanjur omiljenih namirnica, a da omjer na tanjuru bude pravilan.
Učenici viših razreda su s učiteljicom Anom Kolund učili o povrću i voću i njihovom značaju, a na satu geografije su s učiteljicom Silvijom Švelinger proučavali zastupljenost povrća u prehrani stanovnika i izradili su svoju kartu svijeta.
Imali smo i povrtnu kušaonicu na kojoj su učenici ocjenjivali svako jelo koje do sada nije bilo zastupljeno na jelovniku školske kuhinje. Našlo se tu svašta: zapečene zelene palačinke sa sirom, krpice sa zeljem, varivo od kelja, pohano povrće, salata od tjestenine, namaz od slanutka. Moramo priznati da nismo dobili baš visoke ocjene od svih učenika, jer ne vole povrće, pa su neka jela i odbijali kušati. Ali sva ponuđena hrana je brzo pojedena.
Projekt je vodila ravnateljica Jadranka Sabljak. Više fotografija pogledajte OVDJE!