« Studeni 2023 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
WEBUČIONICA - učenje u svakom trenutku
Healthy Kids - vrtim zdravi film
Natječaj Profila Klett: "Želim stablo"
Navike promijeni - školu opremi
Me, Myself and I - Ja i sva moja lica
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Agencija za odgoj i obrazovanje
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Potvrde o školovanju => e-građani
Integrirani radni dan u razrednoj nastavi posvećen -Danima kruha- Danima zahvalnosti za plodove zemlje
U srijedu 13. listopada 2010. godine svečano smo obilježili u holu naše škole
Dan zahvalnosti za plodove zemlje.
Ove godine ovu značajnu manifestaciju organizirali smo zajednički , svi učenici nižih razreda i njihove učiteljice.
Tijekom proteklih dana listopada svatko u svom razredu marljivo se spremao i pripremao za dan zajedničkog obilježavanja.
CILJ PROJEKTA:
- poticanje kulture i poštovanja i zahvalnosti prema KRUHU svagdašnjoj i nezaobilaznoj hrani, uz razvijanje osjećaja zahvalnosti za plodove zemlje i mukotrpnog ljudskog rada
-učitelji su izvršili temeljne pripreme koristeći različite nastavne medije i pomagala za ostvarenje projekta te uključili članove lokalne zajednice među kojima su :
župnik Josip Pavičić, pekar Mladen Juša iz pekarnice „Kolonija“, roditelje učenika
-razgovarali smo s roditeljima koji peku kruh u svom domu
-obilazili pekarnice promatrajući kako se spravlja kruh i drugi pekarski proizvodi od brašna
-uspoređivali pečenje kruha nekada i sada od krušne peći do štednjaka na drva i danas u električnim pećnicama i aparatima za proizvodnju kruha u domaćinstvu
Kroz ovaj projekt možemo spomenuti i među predmetnu suradnju u svim razredima
HRVATSKI JEZIK- opisivanje, razgovor, vježbanje usmenog izražavanja
LIKOVNA KULTURA - slikanje kruha s toplim bojama
GLAZBENA KULTURA - pjesme o kruhu
PRIRODA I DRUŠTVO - prigodna tema Naš zavičaj - kako dolazimo do kruha
-od ratara do mlinara- pekara
-od zrna- brašna do pogače
TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA/ različiti pokreti
SAT RAZREDNIKA/ poštovanje svih ljudi u proizvodnji kruha
Tekst pripremila: učiteljica Mrjana Dolibašić - Pešut
Fotografije pogledajte ovdje.